Spennende fra Suzuki: Elektrisk superscooter med brenselcelle


Suzuki har offentliggjort patentsøknaden for sin første registrerbare superscooter med hydrogendrevet brenselcelle.

Dette er en viktig hendelse ettersom den japanske fabrikken allerede har arbeidet med teknologien noen år og tidligere vist frem en konseptsykkel med tilsvarende fremdriftsystem.

Utviklingen av superscooteren, som ligner en del på Burgmann, har egentlig ikke vært en godt bevart hemmelighet ettersom mye av designarbeidet og teknologitilpassingen har skjedd hos engelske underleverandører. Det som er meget viktig er imidlertid at patentsøknaden nå er registrert og godkjent i USA. Søknaden ble sendt i august i fjor og patentet innvilget 25. februar i år. Det betyr at Suzuki nå har beskyttet sin enerett til akkurat denne teknologien. Det er ventet at flere patenter for motorsykler – basert på brenselcelleteknologien – vil komme i nær fremtid.

Deler av USA er ivrige brukere av miljøvennlig teknologi. Salget av hybriden Toyota Prius har tatt av i rakettfart, så det er sunn fornuft å lansere denne scooteren der (selv om den ikke er hybrid, men hydrogendrevet) med tanke på å samle inn kundereaksjoner og markedsrespons.

Ideen med å bruke en hydrogendrevet brenselcelle til å levere strøm til en elektromotor som driver bakhjulet er god. Utslippet er rent vann, problemet med batterikapasitet og rekkevidde er effektivt eliminert, batterier som kan ta fyr ved feil lading, overbelastning eller fysiske påkjenninger er ikke-eksisterende, vekten kan holdes på et meget lavere nivå, noe som betyr samme ytelse som batterielektro, men med lavere effektforbruk. I det hele tatt: Praktfull satsing!

#Nyhet

Flere nettnyheter:

Annonseinnhold
120201203-mcavisa-dekksett.jpg
MC-Huset-webbanner_apr21.jpg
Team-MC---Web-banner-198x198pix-mar21.jp
NewMon_NOR_198x198 2.jpg
CBP-april-2021.jpg
198x198-Voge-web-banner-jan21.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_Hayabusa.jp
Banner-mca-apr21.jpg
Speed-Banner-mca-feb21_724x66-pix.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg
NewMon_NOR_198x198 2.jpg
Team-MC---Web-banner-198x198pix-mar21.jp
CBP-april-2021.jpg
120201203-mcavisa-dekksett.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
198x198-Voge-web-banner-jan21.jpg
MC-Huset-webbanner_apr21.jpg

© MC-avisa – E-post: post@mc-avisa.no

Adresse: MC-avisa, Box 3009, 4392 Sandnes

www.123mc.no: Kjøp og salg av motorsykkel.