Suksess for X-Teams utøvere


Pressemelding fra X-Team Motorsport: "Nystartede X-Team fra Rømskog viser muskler allerede i første NC runde enduro.

Årets første enduroløp Vinterslitern 2016 trakk ca.115 deltagere til Haslemoen. Den 6,2 km lange løypa gikk i øvingstraseen for Forsvarets tunge belte- og stridsvogner. Terrenget var skikkelig kupert og dumpete.

Som våre lesere sikket forstår var årets første 1. NC runde en voldsom prøve. Her blir utøverens kondisjon satt på test, det vil si at kroppssmerte og fysikkens lover må være til stede. Kort og godt motorsykkelens maraton på 3 timer.

Dagens store overraskelse var Emilie O. Engh. Hun satte opp et forrykende tempo og vant suverent dameklassen foran Irene Askeland. – Jeg er veldig fornøyd med dagen, formen er bra og det var en trase som passet meg perfekt. Det var også veldig moro å vinne her i dag sammen med X-Team og Honda, sier Emilie O. Engh.

Christian Presterud med sin Honda viste at han blir en tøffing i år også. Han tar kommandoen med en gang og kontrollerer hele løpet i junior elite klassen som ender med seier.

– Dette var en fin start på en lang sesong sier Christian med sin Honda etter målgang, nå ser vi fremover til neste løp i Italia som er EM i enduro.

I klassen senior elite stilte Kjetil Myhrvold og Anders Helgerud.

Anders åpnet tøft og ledet i over en time men feilberegnet bensinmengden. – Det er kjedelig, men jeg fikk en bekreftelse på at farten og ikke minst formen er på plass. Dette tar jeg med meg videre inn i en lang sesong, sier Anders Helgerud i depoteltet til X-Team.

Kjetil Myhrvold stilte til start med en nybygget Honda CFR 250 X. Kjetil viste at han har funnet seg til rette med sin super Honda. Det endte tilslutt på en fin 5.plass i senior elite.

Torkel Tørnby med sin KTM kjørte inn til en fin 10 plass for veteraner.

Stian Stage brøt pga påkjørsel i første runde.

Joakim K Andresen kjørte klasse ungdom 13-16 år. Joacim brøt etter et møte med snøen.

Det er mange ting som spiller inn i slike langløp på 3 timer. Færrest mulig bensinfyllinger gir mindre tidstap. Det fleste måtte inn å tanke to ganger. Det går raskt et par-tre minutter ved hver fylling. Væsketapet er stort og anordninger med drikke på sykkel er viktig, for å slippe «avstigninger». Små ting, men ikke uvesentlig under slike ekstreme forhold.

Uansett: Meget god innsats fra X-Team Motorsport Rømskog.

Vi vill også takke alle frivillige som hjelper oss i depoet og som mekanikere for utøverne

i X-Team. Uten dere blir det vanskelig.

En stor takk fra Jan Atle og Hans Kristian i X-Team motorsport, vi er stolte over dere."

#Nyhet

Flere nettnyheter:

Annonseinnhold
120201203-mcavisa-dekksett.jpg
MC-Huset-webbanner_apr21.jpg
Team-MC---Web-banner-198x198pix-mar21.jp
NewMon_NOR_198x198 2.jpg
CBP-april-2021.jpg
198x198-Voge-web-banner-jan21.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_Hayabusa.jp
Banner-mca-apr21.jpg
Speed-Banner-mca-feb21_724x66-pix.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg