Ny Gold Wing på gang


Det er 42 år siden den første Gold Wing kom på markedet og hele 15 år siden den nåværende 5. generasjon ble lansert. 15 år utgjør en uforholdsmessig stor prosentdel av modelltiden, og nå er det altså på tide med noe nytt – etter alt å dømme.

Rykter om nye modeller har dukket opp med monoton regelmessighet – det siste er at Hondas flaggskip kommer i ny skikkelse i 2017. Denne nye modellen skal gjenopprette Gold Wings stilling som teknologileder. Da den eksisterende modellen ble lansert i 2001, var mye av elektronikken som i dag er standard på selv de mest ydmyke sykler nesten ikke til å forestille seg, så Honda har et langt forsprang å hente inn. Den nye Wingen kommer til å ha alt av Hondas nyeste teknologi – og ennå litt.

En DCT girkasse anses som en selvfølge da det er lenge siden Honda sendte patentsøknad for DCT tilpasset Gold Wing. Elektronisk justerbar, semi-aktiv fjæring kommer også, og ettersom det er tatt ut en rekke patenter for en ny forstilling (som minner mye om den på BMWs K1600), er det rimelig å anta at Honda har kommet frem til at den gamle teleskopgaffelen rett og slett ikke makter oppgaven med å tøyle Wingens voldsomme masse. En ny gaffel med komplekse linker gir nye muligheter for lastfordeling og anti-dykk, noe som gir kjøreegenskaper som er mer presise enn de dagens modell har.

Airbagsystemet vil videreføres. Flere av patentene Honda har tatt ut i det siste er instrumentrelaterte og ser ut til å handle om hvordan man skal få plass til ennå flere knapper på hver bryterkonsoll. Store TFT display er en selvfølgelig del av dashbordets design. Ride by Wire og alle tenkelige former for elektroniske hjelpemidler er en selvfølge. En annen idé som er under utvikling går ut på å installere en mindre, 4 sylindret, bensindreven boksermotor og kombinere den med en elektromotor som er koplet inn mot girkassen. Honda Neo Wing-konsept viste en slik løsning. Patentsøknader foreligger imidlertid både for hybrid og tradisjonell bokser 6.

Chassis og karosseri vil også bli helt nytt og tilpasset endringene nevnt over. Man tror at den nye rammen blir en todelt sak i støpt aluminium med motoren som bærende element. Når det gjelder styling vil det være rimelig å se på Neo Wings utforming for å få en idé om hvordan den nye Wingen vil se ut.

#Nyhet

Flere nettnyheter:

Annonseinnhold
120201203-mcavisa-dekksett.jpg
Duell-nett-banner-198x300-mai21.jpg
MC-Huset-webbanner_apr21.jpg
Team-MC---Web-banner-198x198pix-mar21.jp
CBP-april-2021.jpg
198x198-Voge-web-banner-jan21.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_Hayabusa.jp
Banner-mca-apr21.jpg
Speed-Banner-mca-feb21_724x66-pix.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg
Triumph jun21.jpg