Honda EV-CUB


De store japanske fabrikkene har ikke kastet seg hodestups inn i det nyskapte markedet for elektriske motorsykler. Men Honda kunngjør nå at de har intensjoner om å markedsføre en elektrisk motorsykkel i nær fremtid. I et foredrag om selskapets fremtid avslørte Hondas president Takahiro Hachigo at konseptmaskinen EV-CUB, som ble vist på Tokyomessen i fjor, vil bli satt i produksjon on ca. 2 år, men at den til å begynne med kun vil bli solgt på det japanske markedet.

Ifølge Hachigo planlegger Honda å introdusere EV-CUB på det japanske markedet om 2 år og deretter på det indisk-asiatiske markedet. Disse markedene er det som har vært kjernemarkedet for Cub gjennom de siste 50 årene. "Vi baserer oss på Cub-modellene fordi de har en stor plass i folks hverdagsliv, og vi kommer til å legge mye arbeid i å gjøre EV populær og bidra til å redusere CO2 utslippet."

EV-CUB er allerede vist to ganger som konseptmodell: Først på Tokyomessen i 2009 og deretter i en revidert form, hvor konseptbegrepet var noe nedtonet, på Tokyomessen i 2015. Kanskje det mest interessante ved kunngjøringen om EV-CUB er at det samtidig åpner for at Honda kan komme til å produsere Super Cub konseptmodellen som ble vist forskjellige steder i fjor. Den er kanskje ikke så utpreget grønn som EV-CUB, men med et forbruk på rundt 0,23 liter/mil er den i seg selv ganske så grønn.

For egen del finner vi det meget interessant at Honda velger å basere sin elektrosatsing på det som er et av de viktigste transportmidlene i det fjerne Østen fremfor å slå seg på brystet med en superbike som ikke har noen praktisk anvendelse. Honda har tidligere vist MC-verdenen hvordan man skal tjene penger, og vi tror at EV-CUB kommer til å vise verden nok en gang at de gode herrene i Japan vet mer enn litt om hva som rører seg.

#Nyhet

Flere nettnyheter:

Nyhetsarkiv:

Annonseinnhold
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
MC-Huset_200x200_aug20.gif
Web-banner-MC-Marine-apr20.gif
OnlineMC1_NY.gif
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_DL1050XT ok
AMD-banner-mca-mar20.gif
Speed_Banner-mca-mar20_okt.gif
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
OnlineMC jan19 2.gif
MC-Huset_200x200_aug20.gif
Web-banner-MC-Marine-apr20.gif

© MC-avisa – E-post: post@mc-avisa.no

Adresse: MC-avisa, Box 3009, 4392 Sandnes

www.123mc.no: Kjøp og salg av motorsykkel.