Aprilia RS-GP: Slik ser den ut


Det skjer da ting i Moto GP – og da mener vi ikke barnehageoppførselen til noen av toppførerne.

Aprilia Racing Team Gresini har nylig vært og testet fabrikkens nye Moto GP maskin i Qatar, en test hvor både Alvaro Bautista og Stefan Bradl var med.

Fjorårets GP maskin var en variasjon av fabrikkens Superbike, og hensikten med den var kun å høste erfaring. I år stiller Aprilia med en prototype som skiller seg vesentlig fra fjorårets superbikebaserte sykkel.

Romano Albesiano fra Aprilia sier: "Etter de preliminære testene i Aragon har førerne fått anledning til å bli skikkelig kjent med sykkelen her i Qatar. Det har vært intense og positive dager."

Han fortsetter: ”Vi har samlet mye informasjon og har oppdaget noen problemer som trenger å korrigeres, men det viktigste er at vi reiser hjem med bekreftelse på at sykkelen er vesentlig bedre enn den vi kjørte i 2015. Planlagt utvikling vil bli påskyndet og vi er overbevist om at 2016 sesongen blir en sesong som etter hvert vil tas oss frem til noe som er virkelig interessant."

Aprilias og Gresinis fremgang må være en herlig opplevelse for førerne – fjorårssesongen var som en revolverduell hvor Apriliaførerne bare var bevæpnet med en kniv. Det gjenstår fremdeles mye arbeid, men italienerne ser mer og mer konkurransedyktige ut.

Alvaro Bautista sier "Vi har kjørt mange korte tester her ettersom dette er helt i begynnelsen av utviklingen, men vi er allerede der vi var med den andre sykkelen på slutten av 2015. Forskjellen er bare det at nå er vi helt i begynnelsen av utviklingen, ikke på slutten."

Stefan Bradl supplerer: "Denne testen har vært viktig ettersom det er første gang vi får skikkelig kontakt med sykkelen. Førsteinntrykket er godt. Der er klare forskjeller sammenlignet med fjorårets maskin og vi beveger oss i riktig retning. Dette er et nytt og definitivt utfordrende prosjekt, men det kan trygt sies at vi har fått en god start".

Nytt blod er alltid velkomment i Moto GP – spesielt hvis det fører til maskiner som kan hevde seg i toppen. Det som skjer mellom Honda og Yamaha er for så vidt interessant nok, men hvor mye mer spennende det kan være beviste Ducati i fjor. Derfor håper vi at Aprilia lykkes med sitt prosjekt. Sporten trenger det!

#Nyhet

Flere nettnyheter:

Annonseinnhold
120201203-mcavisa-dekksett.jpg
MC-Huset-webbanner_apr21.jpg
Team-MC---Web-banner-198x198pix-mar21.jp
NewMon_NOR_198x198 2.jpg
CBP-april-2021.jpg
198x198-Voge-web-banner-jan21.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_Hayabusa.jp
Banner-mca-apr21.jpg
Speed-Banner-mca-feb21_724x66-pix.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg
NewMon_NOR_198x198 2.jpg
Team-MC---Web-banner-198x198pix-mar21.jp
CBP-april-2021.jpg
120201203-mcavisa-dekksett.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
198x198-Voge-web-banner-jan21.jpg
MC-Huset-webbanner_apr21.jpg

© MC-avisa – E-post: post@mc-avisa.no

Adresse: MC-avisa, Box 3009, 4392 Sandnes

www.123mc.no: Kjøp og salg av motorsykkel.