Royal Enfield Himalayan


De som har vært på MC-tur i Himalaya har sannsynligvis kjørt Royal Enfields sykler med aner tilbake til midt på 50-tallet. Sjansen for at fremtidens Himalayafarere får mer moderne, og ikke minst, mer håndterlig og egnet redskap å kjøre med er imidlertid ganske stor: Den indiske fabrikken har nå sluppet en helt nykonstruert adventuremaskin, som passende nok er døpt Himalayan.

Når vi sier ny er det i ordets rette betydning. Den har knapt en eneste del felles med de gamle syklene vi er vant til å se derfra. RE har laget en sykkel som er beregnet på all slags terreng, alle slag veier og alle typer førere.

Motoren er fremdeles ensylindret, men det er en helt nykonstruert langslag 411 cc firetakter med OHC, oljekjøler og 5-trinns girkasse. Rammen er designet av Harris Performance. Den har masse bakkeklaring, langslag fjæring, 21" framhjul og monodemper bak. Bakhjulet er 17". Syklene kan leveres med fester for aluminiumskofferter, ekstra bensinkanner, bagasjepølser og det meste av annet du kan få bruk for på en tur ut i ulendt terreng – eller byer i India, for den saks skyld.

Skivebremser foran og bak er på plass, og tanken holder 15 liter, noe som burde gi enorm rekkevidde. Instrumentpanelet er moderne og kan by på en blanding av digital og analog visning.

Det er synd det ikke finnes en seriøs norsk importør for dette merket.

#Nyhet

Flere nettnyheter:

Annonseinnhold
120201203-mcavisa-dekksett.jpg
MC-Huset-webbanner_apr21.jpg
Team-MC---Web-banner-198x198pix-mar21.jp
CBP-april-2021.jpg
198x198-Voge-web-banner-jan21.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_Hayabusa.jp
Banner-mca-apr21.jpg
Speed-Banner-mca-feb21_724x66-pix.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg