Verdens raskeste motoriserte rullestol!


Tittelen som verdens raskeste motoriserte rullestol – jo da, tittelen eksisterer faktisk – er nå i hendene til de engelske mekanikerne David Anderson og Matthew Hine, som satte rekorden i 2014. Oppnådd hastighet var intet mindre enn forbløffende 173 km/t, og det har tatt over et år å få den godkjent.

Byggingen av rullestolen beslagla 6 måneder av guttenes liv, og begge synes det var en aldeles strålende ide å montere en 600 cc motor fra en Suzuki Bandit på et gokart chassis, komplett med racing slicks.

De hadde rett...

For å få kjøretøyet godkjent som motorisert rullestol, bygget de sitt eget karosseri og monterte sete og styre komplett med kontrollorganer fra et ekte eksemplar av arten. For å gjøre galskapen fullkommen lot de frambremser glimre ved sitt fravær, så det å få det ballistiske kjøretøyet til å stanse var kanskje ikke det som var fremst i tankene under prosessen...

Retningslinjene fra Guinness slår fast at rullestolen må baseres på et eksisterende, kommersielt tilgjengelig eksemplar av arten. Motoren kan modifiseres eller byttes ut dersom det gagner hensikten om å oppnå høyere fart, men utvendig må kjøretøyet kunne gjenkjennes som det den er (eller skal vi si ...var?)

Det hører også med til historien at den forrige rekorden på 133 km/t – holdt av danske Klauss Nissen Peterson – ble knust.

Hva dette har med motorsykkel å gjøre? Vel.... motoren kom i hvert fall fra våre rekker, og ideen er også sprø nok til at den kunne komme fra vårt miljø.

Så derfor...

Ellers rinner det i hug en liten opplevelse fra fortauet uten Kongens Senter i Kristiansand:

2 eldre damer i hver sin elektriske rullestol var på vei tilbake til hjemmet, og det var liten tvil om at de kappkjørte. Jeg luftet min vantro overfor en som sto ved siden av meg og svaret var sørlandsk opplysende: ”Du skulle se de når de e’ nylada!”

Og det kan være en passende avslutning, nå som det nærmer seg sesongstart i både Moto GP, Superbike og Speedway GP.

#Nyhet

Annonseinnhold
MC-OSLO-webbanner-198x198-jan22.jpg
Team Bergen feb22.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonse web 198x300 Sena hjelmer.png
OnlineMC_NY_2021.png
Annonseinnhold
724x66-Suzuki_GSX-S1000R-feb22.jpg
AMD-Banner-mca-jun22.jpg
Banner-mca-sep21.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg
Banner-mca-mai22_724x66-pix.jpg