Verdens raskeste motoriserte rullestol!

11.02.2016

 

Tittelen som verdens raskeste motoriserte rullestol – jo da, tittelen eksisterer faktisk – er nå i hendene til de engelske mekanikerne David Anderson og Matthew Hine, som satte rekorden i 2014. Oppnådd hastighet var intet mindre enn forbløffende 173 km/t, og det har tatt over et år å få den godkjent.

 

Byggingen av rullestolen beslagla 6 måneder av guttenes liv, og begge synes det var en aldeles strålende ide å montere en 600 cc motor fra en Suzuki Bandit på et gokart chassis, komplett med racing slicks.

De hadde rett...

 

For å få kjøretøyet godkjent som motorisert rullestol, bygget de sitt eget karosseri og monterte sete og styre komplett med kontrollorganer fra et ekte eksemplar av arten. For å gjøre galskapen fullkommen lot de frambremser glimre ved sitt fravær, så det å få det ballistiske kjøretøyet til å stanse var kanskje ikke det som var fremst i tankene under prosessen...

 

Retningslinjene fra Guinness slår fast at rullestolen må baseres på et eksisterende, kommersielt tilgjengelig eksemplar av arten. Motoren kan modifiseres eller byttes ut dersom det gagner hensikten om å oppnå høyere fart, men utvendig må kjøretøyet kunne gjenkjennes som det den er (eller skal vi si ...var?)

 

Det hører også med til historien at den forrige rekorden på 133 km/t – holdt av danske Klauss Nissen Peterson – ble knust.

Hva dette har med motorsykkel å gjøre? Vel.... motoren kom i hvert fall fra våre rekker, og ideen er også sprø nok til at den kunne komme fra vårt miljø.

Så derfor...

 

Ellers rinner det i hug en liten opplevelse fra fortauet uten Kongens Senter i Kristiansand:

2 eldre damer i hver sin elektriske rullestol var på vei tilbake til hjemmet, og det var liten tvil om at de kappkjørte. Jeg luftet min vantro overfor en som sto ved siden av meg og svaret var sørlandsk opplysende: ”Du skulle se de når de e’ nylada!”

Og det kan være en passende avslutning, nå som det nærmer seg sesongstart i både Moto GP, Superbike og Speedway GP.

Please reload

Banner-123mc-på-mca-nettside-2.jpg

Nyhetsarkiv:

Please reload

Flere nettnyheter:

Please reload

Annonseinnhold
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
HQV_campaign_dec_19_offroad_198x200_NO_v
Utstyrsbanner_nov19.gif

Bunn

OnlineMC jan19 2.gif
Annonseinnhold
MC-avisa_ES_Zero_april-19_724x66.gif
AMD banner april 2019.gif
Banner-mca-mai19.gif
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
OnlineMC jan19 2.gif
Utstyrsbanner_nov19.gif
HQV_campaign_dec_19_offroad_198x200_NO_v

© MC-avisa – E-post: post@mc-avisa.no

Adresse: MC-avisa, Box 3009, 4392 Sandnes

www.123mc.no: Kjøp og salg av motorsykkel.