Stor recall fra Yamaha


Normalt dreier en recall seg om forholdsvis ubetydelige feil som fabrikken ønsker å utbedre for å sikre kvaliteten på produktet. Det er imidlertid ikke ofte det kommer så dramatiske recalls som den som angår samtlige 2015 YZF R1.

Rykter har løpt et par ukers tid, men nå er det offisielt: Samtlige YZF R1 må ha ny girkasse. Dette fordi enkelte drev i girkassen kan være av for dårlig kvalitet og bryte sammen under ekstreme belastninger - for eksempel hard banekjøring. Nå er vel det scenarioet ikke det mest vanlige for den typiske R1 kunde, men fabrikken utsteder allikevel en recall som innebærer å byte hele girkassekassetten med en som har nye, sterkere drev.

Med arbeidstid 16 timer og prisen på ny girkasse er det mer enn vekslepenger det er snakk om her, men det viktigste er at Yamaha er villig til å gjøre en kostbar utbedring selv om risikoen for havari er minimal. Dette bekrefter vår tidligere påstand om at recalls er et viktig element i det som kalles kvalitet. Ros til Yamaha for å ta kundene og eget renommé på alvor!!

#Nyhet

Flere nettnyheter:

Annonseinnhold
120201203-mcavisa-dekksett.jpg
MC-Huset-webbanner_apr21.jpg
Team-MC---Web-banner-198x198pix-mar21.jp
NewMon_NOR_198x198 2.jpg
CBP-april-2021.jpg
198x198-Voge-web-banner-jan21.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_Hayabusa.jp
Banner-mca-apr21.jpg
Speed-Banner-mca-feb21_724x66-pix.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg