“Gekko” er årets gjennombrudd


Pressemelding – vinner av årets gjennombrudd:

"Det unge trialtalentet Sondre “Gekko” Haga (16) stikker av med gjev pris under lørdagens motorsportgalla.

I løpet av lørdagskvelden var det klart: Sondre Haga har vunnet prisen “Årets gjennombrudd” under Norsk Motorsportforbund (NMF) sin motorsportgalla.

– Det var ikke feil det, nei. Det begynte med at vi kom på motorsportkonferansen og gikk gjennom en del regler for neste sesong, før det var gallamiddag og prisutdeling. Prisen kommer som en topp på en veldig bra sesong, med mange gode resultater. Jeg var forberedt på at det kunne gå begge veier. Øvde litt på takketalen for å være på den sikre siden, sier Riskabuingen og smiler lurt.

– Det har vært et langt og lærerikt år, og jeg har aldri hatt så mange gode resultater som i år. Mot slutten av året har jeg trent enda mer enn det jeg har gjort tidligere og har hatt et større treningsopplegg. Alt har klaffet denne sesongen, sier unggutten. – Det er helt klart den beste sesongen jeg har gjort til nå.

Knallbra sesong

Gode resultater fra VM-runde i Sverige i 125cc-klassen og med flere topplasseringer i både senior- og junior-NM har “Gekko” definitivt gjort sin beste sesong noensinne.

– Sondre er kanskje overrasket over at han blir nominert og til og med stikker av med en sånn pris, men om man ser på utviklingen han har hatt det siste året, kommer det egentlig ikke som en veldig stor overraskelse, forteller hovedtrener Marius Dammyr.

Det unge trialtalentet har alt startet med treningen for neste sesong, og kommer til å trene jevnt å trutt på banen til på Hommersåk gjennom vinteren med treninger nesten hver dag, så fremt forholdene tillater det. Han skal også noen turer utenlands.

– Sondre skal være i Spania og Italia på treningsopplegg i vinter, der det skal trenes syv dager i uken. Vi skal jobbe med teknisk trening på sykkelen, fysisk trening og å få han mentalt klar for sesongen 2016, hvor han skal møte de beste i verden i sin klasse. Det er tøffe krav som skal oppfylles, men Sondre kommer til å legge ned den innsatsen som trengs. Han er motivert og vil gi alt, forteller treneren.

Store planar

I takketalen nevner Sondre treneren Marius, søskenbarnet Henrik Haga som er ekstra trener, og sist men ikke minst familien, og spesielt sin far, Martin Haga, som er med sønnen på hver eneste trening.

– Jeg er veldig stolt over Sondre, jeg synes det er velfortjent etter så mye jobbing og så gode resultater, forteller en kry Haga.

– Planen for neste sesong er å være med på full EM- og VM-runde. Det er også samlinger hver tredje helg med Team Motorsyklisten, og ganske ofte med Team Norway, så det er alltid noe å gripe fatt i.

#Nyhet

Flere nettnyheter:

Annonseinnhold
120201203-mcavisa-dekksett.jpg
MC-Huset-webbanner_apr21.jpg
Team-MC---Web-banner-198x198pix-mar21.jp
NewMon_NOR_198x198 2.jpg
CBP-april-2021.jpg
198x198-Voge-web-banner-jan21.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_Hayabusa.jp
Banner-mca-apr21.jpg
Speed-Banner-mca-feb21_724x66-pix.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg
NewMon_NOR_198x198 2.jpg
Team-MC---Web-banner-198x198pix-mar21.jp
CBP-april-2021.jpg
120201203-mcavisa-dekksett.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
198x198-Voge-web-banner-jan21.jpg
MC-Huset-webbanner_apr21.jpg

© MC-avisa – E-post: post@mc-avisa.no

Adresse: MC-avisa, Box 3009, 4392 Sandnes

www.123mc.no: Kjøp og salg av motorsykkel.