Stinius Viking klar for spansk debut

30.10.2015

Pressemelding fra Stinius Viking Racing.

 

Stinius Viking er på plass på Circuito de Jerez og gleder seg til å bryne seg mot topp internasjonal konkurranse i helgens runde av det internasjonale spanske mesterskapet i roadracing, FIM CEV Repsol.

Fetsundgutten, som fylte 18 år 15. oktober, er ferdig med roadracingsesongen her hjemme i norden, men forlenger sesongen ved å delta i de to siste rundene av CEV Repsol-serien. CEV Repsol blir av mange regnet som nivået under MotoGP (VM), og det er samme selskap som organiserer begge seriene. Både Superbike- og Moto2-klassene i CEV Repsol har EM-status. Stinius skal delta i Superstock 600-klassen, som kjører sammen med Moto2. De har tilnærmet lik motor, men skiller seg fra hverandre ved at Superstock-syklene er basert på et homologisert gatesykkelchassis, mens Moto2-syklene har spesialbygde chassis designet for banekjøring. Moto2-syklene kjører noen sekunder raskere per runde og har også flest deltakere i Spania.

Denne helgen kjøres det ett løp på Jerez og deretter to løp under finalehelgen i Valencia 14.-15. november. Stinius gleder seg til å prøve seg mot noen av verdens beste roadracingførere, og håper å kunne lære mye disse to helgene.
På deltagerlista i Moto2-klassen står flere store navn som bl. a Anthony West (tidligere MotoGP-fører) og Luca Marini (Valentino Rossis halvbror).
Norge er også godt representert disse to siste helgene; Thomas Sigvartsen og Ole Bjørn Plassen er faste førere i serien, i henholdsvis Moto2- og Superbike-klassene, mens Stinius Viking og Henning Flathaug stiller i Superstock 600.

Fredag er det fritrening, lørdag kjøres det to kvalifiseringsomganger, mens løpet kjøres søndag kl. 13. Løpene streames live på YouTube: https://www.youtube.com/user/CEVMotorcycleChamp

Mer info om FIM CEV Repsol, med deltagerlister, tidsskjema mm. finner du her: http://www.fimcevrepsol.com/en

 

Please reload

Banner-123mc-på-mca-nettside-2.jpg

Nyhetsarkiv:

Please reload

Flere nettnyheter:

Please reload

Annonseinnhold
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
hdoslo_stillingannonse_200x200.gif
198x198_MT-banner_feb.gif

Bunn

MC-Huset_200x200_feb20.gif
OnlineMC1_NY.gif
Annonseinnhold
MC-avisa_ES_Zero_april-19_724x66.gif
AMD banner april 2019.gif
Banner-mca-mai19.gif
120190723---mettzeler_MC Oslo.jpg
OnlineMC jan19 2.gif
MC-Huset_200x200_feb20.gif
hdoslo_stillingannonse_200x200.gif
198x198_MT-banner_feb.gif

© MC-avisa – E-post: post@mc-avisa.no

Adresse: MC-avisa, Box 3009, 4392 Sandnes

www.123mc.no: Kjøp og salg av motorsykkel.