Honda, BMW Motorrad og Yamaha innleder samarbeid om sikkerhet


Karl Viktor Schaller (BMW Motorrad), Tetsuo Suzuki (Honda Motor Co. , Ltd.), Takaaki Kimura (Yamaha Motor Co. , Ltd.)

Motorsykler kommer i fremtiden til å bli en del av det som kalles kommuniserende kjøretøy. Honda, BMW Motorrad og Yamaha har nå inngått avtale om å evaluere og utvikle Cooperative-Intelligent Transportation Systems (C-ITS) for bruk på motoriserte tohjulinger. Samarbeidet kommer til å skje i et selskap som er døpt Connected Motorcycle Consortium. I følge en intensjonserklæring som er sendt ut vil C-ITS systemer bli introdusert på motorsykler fra 2020 og utover. Det nye samarbeidet ble annonsert på ITS verdenskonferanse i Bordeaux, Frankrike. Dette er verdens største konferanse når det gjeløder intelligente transportsystemer og tjenester. De tre samarbeidspartnerne Honda, BMW og Yamaha oppfordrer andre produsenter til å bli med for dermed å bidra til å øke sikkerheten ved motorsykkelkjøring. Det skal bli spennende å se hvilke løsninger som dukker opp og hvordan de skal formidles til fører. Og – ikke minst - hvordan myndighetene kommer til å forholde seg…

#Nyhet

Flere nettnyheter:

Annonseinnhold
120201203-mcavisa-dekksett.jpg
MC-Huset-webbanner_apr21.jpg
Team-MC---Web-banner-198x198pix-mar21.jp
NewMon_NOR_198x198 2.jpg
CBP-april-2021.jpg
198x198-Voge-web-banner-jan21.jpg
OnlineMC_NY_2021.png
Rovik-web-banner-apr21-lo.jpg
Annonseinnhold
724x66_MC-avisa-no_ES_Suzuki_Hayabusa.jp
Banner-mca-apr21.jpg
Speed-Banner-mca-feb21_724x66-pix.jpg
Dainese Banner-mca-feb21.jpg