ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
MC-avisa

Sesongstart – vårens vakreste eventyr

En vakker dag i påskeuken var det endelig duket for årets første MC-tur. Dette hadde jeg bokstavelig talt drømt om lenge! Med meg på årets sesongåpning var både Peter O. Carlsson og to Royal Enfield-sykler som var et nytt bekjentskap; Himalayan 411 og Continental GT 650.

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

Sist oppdatert: 07.04.2021 kl 11:20

Tekst og foto: Anders Eidevik.

Selv om jeg egentlig liker vinteren med sine herlige skiturer, julehøytid og snø, hadde det såkalte Parkert Motorsykkel Syndrom (PMS) over lang tid hvilt tungt over sinnet. Det hjalp heller ikke på egen tilstand at mang en motorsyklist på Sør- og Vestlandet for lengst var i gang med sin MC-sesong. Nok om det, nå er MC-sesongen i gang også for meg.

Peter og jeg hadde satt av et par dager i påsken til motorsykkeltesting og videoproduksjon. Etter at den opprinnelige testplanen skar seg, kom LazyBoyz oss til unnsetning og lånte ut to Royal Enfields ingen av oss hadde kjørt før, nemlig Himalayan 411 og Continental GT 650. Det er alltid en veldig spesiell følelse å etablere seg på en sykkel som man har lest og hørt mye om, men ikke selv prøvd ennå. For meg kommer denne magi-følelsen uavhengig av segment og motorstørrelse.

Etter tips fra min kjære kone ble årets første MC-eventyr lagt til Tyrifjorden. Vi tok oss fra LazyBoyz via Fv168 om Røa og Bærums Verk. Dette er en skoleklassiker for Oslo-motorsyklister som vil unngå Ring 3, og strekningen hadde vært riktig så festlig uten all trafikken. Ferden fortsatte et stykke nordover opp E16, før vi tok av til Fv285 like etter Sollihøgda. Alt det vi hadde drømt om i vinterdvale åpenbarte seg nå foran øynene og framhjulene våre: Herlig, svingete norsk landevei, akkompagnert av dramatiske fjell på den ene siden og blå fjord på den andre, og det hele toppet med blå himmel og vårsol. Jeg tok meg selv i å tenke at dette var for godt til å være sant, og smilte for meg selv idet jeg tenkte at dette er vårens vakreste eventyr.

Til nå hadde jeg kjørt Himalayan. Jeg har absolutt ingen problemer med å forstå hvorfor så mange MC-journalister verden over har latt seg sjarmere i senk av denne fjellgeita. Jeg satt veldig godt på den, sykkelen er herlig ukomplisert, og jeg digger det stygge, men fine adventure-utseendet. Men manglene på motorsiden gjør nok at jeg ikke kunne levd med denne som eneste sykkel i stallen. Som MC-avisa-kollega Kyrre Hagen så treffende sa til meg da jeg ringte han for å teste intercomen på vei til LazyBoyz: – Jasså, du skal kjøre Himalayan? Den er fin, men du må ha god tid …

Et stykke før Sylling byttet Peter og jeg sykler. Nå var det min tur til å nyte det våryre brølet fra de uoriginale eksospottene som LazyBoyz hadde «pimpet» GT-en opp med. Det første som slo meg, var at gassresponsen var overraskende kvikk – særlig tatt i betraktning at dette tross alt er A2-klasse. Continental har denne fremoverlente sittestillingen en caféracer skal ha, en sittestilling jeg og min kropp egentlig ikke har mye til overs for. Men Continentalen var overraskende fin å sitte i, og dempingen fikk vise hva den var god for over mang et parti med telehiv på strekningen Sylling til Vikersund.

På Vikersund var det duket for årets første MC-lunsj på en lokal kiosk. Vi ble sittende utenfor på en fortauskant i solsteiken og pratet om MC, karriere, livet og kjærligheten, og alt var som det skal være på en vellykket sesongåpner. Turen hjem til Oslo gikk tilbake langs Fv284 til Sylling, langs Fv285 til Lier og så på E18 inn til «Tigerstaden» – litt motorvei må man få med seg på testtur.

Kveldsstund på Rødtvet.

I MC-avisa nr. 5-21 kan du lese mer om denne turen og om vår opplevelse av Royan Enfield Continental GT 650 og Himalayan 411. Videotest av syklene kommer også på MC-avisas Facebookside og her på MCavisa.no.

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse