Annonse
Annonse
Annonse
MC-avisa

Sesongen 2022 er i gang!

Jeg har fire ting som må være på plass før jeg kan si at MC-sesongen for min del har startet ordentlig.

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

Sist oppdatert: 18.05.2022 kl 10:04

Tekst og foto: Jarl Hole.

For det første må jeg ha besøkt MC Collection i Sverige, for det andre må jeg ha besøkt Eidsfoss ved den sørlige bredden av innsjøen Eikeren, for det tredje må jeg ha besøkt min gode venn Tellef J. Tellefsen og kona hans Kari i Arendal for å være med på det såkalte «Vårsleppet», og for det fjerde må jeg ha vært til stede på Trafikksikkerhetsdagen i Skien. Når alt dette er på plass, er sesongen i gang.

Det er bestandig en glede å besøke MC Collection. Christer R. Christensson har samlet motorsykler gjennom hele livet og presenterer dem på MC Collection som nå er lokalisert til Tidö Slott utenfor Västerås. Hvem kan motstå en slik trio av Norton motorsykler anført av Peter Williams epokegjørende John Player Norton i midten?

MC Collection sesongåpnet lørdag 2. april. Det ble svært kaldt tur/retur Oslo–Västerås, 86 mil med temperaturer i området minus 2 til pluss 6. Greit å ha en høvelig sykkel til slikt bruk med god beskyttelse mot vær og vind. Likevel står hansker med oppvarming høyt på årets handleliste. Varmen i håndtakene er ikke nok når man kjører i temperaturer rundt frysepunktet over mange timer.

Det gamle industristedet Eidsfoss ligger ved den sørlige bredden av Eikeren. Det har utviklet seg til et samlingssted for motorsyklister, og veien dit via Hanekleivene er en flott og kurverik utfordring uansett hva slags motorsykkel du kjører. For anledningen kjørte jeg Indian FTR 1200 og hadde følge med en god venn på Honda X-ADV.

«Vårsleppet» i Arendal 1. mai ble amputert på grunn av en krangel blant arrangørene om såkalte 1% klubber skulle få delta. Den store kortesjen ble avlyst, men det var godt fremmøte på torget nedenfor domkirken. NMCU og NAF MC har funnet tonen og samarbeider om å presentere seg på torget.

Tellef J. Tellefsen og Kirsti Holden er to kjente ansikter i motorsykkelmiljøet i Arendal. Han er tidligere forhandler og har sitt eget lille museum som han kaller «Kontoret», mens hun er sterkt engasjert både i NMCU og NAF MC og skriver i MC-avisa.

På torget i Arendal fant vi en rekke interessante sykler. Den nye versjonen av Triumph Rocket 3 er en imponerende motorsykkel med sin store 3-sylindrede motor og sitt voldsomme dreiemoment på hel 221 Nm.

Et smykke fra Italia. Ducati 1299 Panigale R Final Edition. Pris kr 635.000,- betal i kassen takk!

En Honda CBX1000 med 6 sylindre, 6 forgassere og 24 ventiler er bestandig et imponerende skue.

Endelig i gang igjen etter 2 års pandemipause. Trafikksikkerhetsdagen i Skien, nå kalt MC-dagen og flyttet til Grenland Motorsportsenter på Flittig, trakk mange motorsyklister til et svært vellykket arrangement lørdag 7. mai. En større reportasje vil følge i MC-avisa.

Jan Petter Lyng til venstre og Arnt Sivertsen til høyre er aktive på flere fronter og tar i et tak også på MC-dagen. Søndag 12. juni svinger de seg igjen, men da på Rudskogen og kjørekurset som Trygg MC arrangerer der. Alt har sin tid, og neste år er det nye krefter som tar over aktivitetene i Trygg MC.

Fin stil på stor sykkel under MC-dagen på Flittig.

Annonse
Annonse