ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

Service-kampanje, men ikke recall…

Framgaffelen på vannkjølte BMW R1200 GS / GSA har vist seg å kunne svikte under ekstreme forhold. Den sørafrikanske føreren Tony Giorgia laget en webside kalt BMWFatalFlaw etter at gaffelen hans kollapset under offroadkjøring. Han fikk omfattende og alvorlige skader og har brukt de siste 12 månedene på å få BMW til å ta ansvar ved å få inn rapporter fra andre GS-førere som har hatt tilsvarende problemer. Etter hvert som det kom inn flere og flere historier, og ettersom saken begynte å spre seg p

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Framgaffelen på vannkjølte BMW R1200 GS / GSA har vist seg å kunne svikte under ekstreme forhold. Den sørafrikanske føreren Tony Giorgia laget en webside kalt BMWFatalFlaw etter at gaffelen hans kollapset under offroadkjøring. Han fikk omfattende og alvorlige skader og har brukt de siste 12 månedene på å få BMW til å ta ansvar ved å få inn rapporter fra andre GS-førere som har hatt tilsvarende problemer. Etter hvert som det kom inn flere og flere historier, og ettersom saken begynte å spre seg på sosiale media, ble BMW presset til å gjøre noe.

Resultatet ble det BMW kaller "En service-kampanje" for å sjekke om det er feil på gaffelen. Problemet ligger i toppen av det faste gaffelrøret. Nærmere bestemt pluggen som lukker det. Under ekstreme belastninger kan denne begynne å lekke og til og med utvikle slakk, noe som gir redusert kontroll. Rapporter fra flere steder i verden forteller om oljelekkasjer og – i ekstreme tilfeller – kollaps av gaffelen. BMW kommer derfor til å «invitere» eiere av GS og GSA fra 2013 og frem til mai/juni 2017 til å oppsøke sin forhandler og få gaffelen sjekket. Der hvor der er et problem, vil det selvfølgelig bli rettet gratis. «Invitasjonen» gjelder ca. 150.000 sykler, så det er en omfattende sak.

Spørsmålet som melder seg er: Dersom denne feilen kan oppstå under det fabrikken kaller ekstrem kjøring, må jo det betyr at de syklene som ikke har feil må kjøres pent for å unngå at feilen skal oppstå? I vår enfoldighet trodde vi at GS og GSA nettopp egnet seg til røff kjøring på all slags underlag. Det hadde vært ryddigere å innrømme at det faktisk er en svakhet og korrigere alle i form av en recall. Det ville fjernet enhver tvil hos eierne av det som markedsføres som en sykkel som takler alle slag underlag.

Eller tar vi feil?

#Nyhet

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse