ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

Sensasjonelle nyheter fra Harley-Davidson!

De fleste vet at Harley har tenkt å produsere sitt Live Wire-design, men de nøyer seg ikke med det: I fremtidsplanene liger også andre og mindre elektriske motorsykler og også, utrolig nok, el-tråsykler! Men, det er tross alt de syklene som lager lyd som er mest interessante for oss, og allerede i 2020 sier Harley at de kommer til å gi seg inn i segmenter som er nye for H-D, men lukrative for andre produsenter. Modellene det er snakk om er forløpere for totalt 16 NYE modeller som skal komme de n

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

ANNONSE
Annonse

De fleste vet at Harley har tenkt å produsere sitt Live Wire-design, men de nøyer seg ikke med det: I fremtidsplanene liger også andre og mindre elektriske motorsykler og også, utrolig nok, el-tråsykler!

Men, det er tross alt de syklene som lager lyd som er mest interessante for oss, og allerede i 2020 sier Harley at de kommer til å gi seg inn i segmenter som er nye for H-D, men lukrative for andre produsenter. Modellene det er snakk om er forløpere for totalt 16 NYE modeller som skal komme de neste fem årene og som vil ha felles motorplattformer på 500, 750, 975 og 1250 kubikk.

Motoren er laget etter modulprinsippet, hvor de to minste deler en rekke komponenter, det samme gjelder de to største. Alle motorene vil være V-twins med DOHC (!!). De vil bli plassert i adventure-tourere, streetfightere og customsykler. De nye modellene vil sette H-D i stand til å konkurrere i segmenter de aldri før har vært inne på.

Den første adventure-toureren blir Pan America, og den skal være klar for 2020

Motoren blir på 1250 cc – en motor Harley kaller en mellomvekt, modular plattform.

– Den er tøff, kapabel og – best av alt – laget slik vi vil ha den. Der er mange forskjellige adventuresykler på markedet, men vårt design og tilnærming er ekte Harley-Davidson, sier visepresident Michelle Kumbier.

Bortsett fra å fortelle at sykkelen kommer til å få "mye avansert teknologi", er det lite spesifikasjoner å hente ettersom den fremdeles er på prototype stadiet. Det vi vet er at motoren har DOHC, girkassen vil neppe ha mindre enn seks trinn og bremsene er radialmonterte. Hjulene er eikehjul med slangeløse dekk etter samme prisipp som BMWs GSA. Kraftig USD-gaffel og monodemper er også en selvfølge på en slik maskin. Det kan også se ut som om vindskjermen er justerbar.

Street Fighter

Hele ni nye Streetfighter-modeller med forskjellige motoralternativ er H-Ds inngangsbillett til et (for de) nytt, konkurranseutsatt og lav-volum segment i markedet. Disse modellene – med kubikk fra 500 til 1250 – vil helt sikkert være attraktive i USA, og H-D regner med at Pan America blir ettertraktet i Europa. Den første Streetfighter kommer i 2020 og vil ha en 975 cc motor.

Vi går spennende tider i møte fra ærverdige og kanskje ikke lenger konservative Harley-Davidson!

Her kan du se Harleys "teaser-video":

[Video mangler etter import...]

Bildegalleri:

[Bildegalleri mangler etter import...]

#Nyhet

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse