ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

Sensasjon fra Yamaha på Tokyomessen

Trodde du totakteren var død? I så fall: Tro om igjen!

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Yamaha slapp årets bombe på Tokyomessen da de viste frem prototypen til sin nye 750 totakt trippel superbike. Sykkelen er ekstremt lett og bruker chassisteknologi hentet direkte fra MotoGP, men det er motoren som er det virkelig sensasjonelle! Den tresylindrede totakteren bruker nye materialer, et helt nytt system for drivstofftilførsel, ekstremt høy kompresjon og nyutviklede Kaadenkammer for trykkmating.

Ifølge Yamaha vil effekten på gatesykkelen ligge på 285 hester, og kjøreklar vekt med kåpe blir kun 123 kg på grunn av utstrakt bruk av karbonfiber og andre eksotiske materialer. Forbruket er ekstremt lavt, takket være topp teknologi. Totakteren skal, ifølge Yamaha, bare bruke 0,23 liter pr 10 km, og den er er, oppsiktsvekkende nok, Euro 5-godkjent.

Yamaha har valgt å lakkere den sensasjonelle sykkelen i fargene legendariske Kenny Roberts brukte da han virkelig satte Yamaha på kartet i roadracing. Sykkelen som ble vist på messen var uten kåpe og annet utstyr, men vi ser nok av den til å vite at dette er nødt til å bli en slager, ikke minst prismessig. Grunnet det ekstremt lave forbruket, minimal vekt og bruk av materialer som har lavt CO2-avtrykk, vil norsk utsalgspris bli 34.900,- ferdig registrert.

Sykkelen vil bli leveringsklar hos forhandlerne 1. april 2019, men Yamaha tar allerede i dag forhåndsordre på det som med rette ventes å bli årets bestselger. En mail til din lokale Yamahaforhandler sikrer at du får reservert et eksemplar – bare husk å oppi dato på mailen, ettersom tildeling skjer etter «først til mølla»-prinsippet.

PS: Dette var selvsagt en aprilsnarr.

#Nyhet

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse