ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

Sarolea Manx7 Limited – færrest kilo for pengene

Saroleas 161-hesters Manx 7 ser ut til å bli den letteste elektriske superbike på markedet. Sykkelen er utviklet fra den som vant TT Zero på Isle of Man i 2017 med en snitthastighet på 174 km/t. Med sine 217 kilo legger den også død oppfatningen om at alle elektriske superbikes er overvektige. Manx7 er mer enn 40 kg lettere enn Energica Ego, som av de fleste regnes som markedsleder, og er ikke mer en 20 kg fra sine bensindrevne motstykker. Sarolea er et klassiske belgisk merke som er gjenopplive

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Saroleas 161-hesters Manx 7 ser ut til å bli den letteste elektriske superbike på markedet. Sykkelen er utviklet fra den som vant TT Zero på Isle of Man i 2017 med en snitthastighet på 174 km/t. Med sine 217 kilo legger den også død oppfatningen om at alle elektriske superbikes er overvektige. Manx7 er mer enn 40 kg lettere enn Energica Ego, som av de fleste regnes som markedsleder, og er ikke mer en 20 kg fra sine bensindrevne motstykker.

Sarolea er et klassiske belgisk merke som er gjenopplivet av Torsten Robbens. Selskapet eies av et firma som spesialiserer seg på karbonfiber, og naturlig nok er chassiset til Manx7 laget i det materialet. Sykkelen har også arvet en rekke av TT-sykkelens ukonvensjonelle designdetaljer: Eksempelvis justeres kjedet ved å flytte motoren. Fothvilermonteringen er en annen uvanlig detalj, og hvis du lurer på hvor bakbremsen er, så finner du den der clutchen pleier å være på en konvensjonell motorsykkel.

Ytelsen er oppsiktsvekkende. Effekten oppgis til 161 hester, og dreiemomentet er asfaltkrøllende 450 Nm – et moment som er til stede fra første omdreining! Akselerasjonen er oppgitt 0–100 på 3 sekunder, og toppfarten er begrenset til 240 km/t.

Tre batteristørrelser er tilgjengelige: 14, 18 og 22 kWh. Med det minste er påstått rekkevidde 230 km, med det største hevdes det at sykkelen kan kjøre 320 km. Men, som med elbiler, er dette teoretisk rekkevidde. Den største begrensingen på sykkelen er imidlertid ikke rekkevidde – det er pris. Den billigste versjonen kommer på ca. 459.000,- før eventuelle norske avgifter.

Det er lov å drømme...

Bildegalleri:

[Bildegalleri mangler etter import...]

#Nyhet

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse