ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

Sandnes med to nye norgesmestre på hjemmebane

Under NM-veka ble det arrangert NM i X-Trial på Ruten i Sandnes. Her ble Sondre “Gekko” Haga norgesmester blant seniorene og Mats Nilsen norgesmester i juniorklassen. Begge to er fra Sandnes og kjører for Riska. Huldeborg Barkved fra Vaulali Trialklubb vant kvinneklassen. Pressemelding. Tekst: Peder Holterman Solland Foto: Rune Helliesen Skyene lå tungt og regnet lot ikke vente på seg på Ruten i Sandnes. Dette førte til glatte hinder og vanskelige forhold. I finalerunden for herrene var det

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Under NM-veka ble det arrangert NM i X-Trial på Ruten i Sandnes. Her ble Sondre “Gekko” Haga norgesmester blant seniorene og Mats Nilsen norgesmester i juniorklassen. Begge to er fra Sandnes og kjører for Riska. Huldeborg Barkved fra Vaulali Trialklubb vant kvinneklassen.

Pressemelding.

Tekst: Peder Holterman Solland

Foto: Rune Helliesen

Skyene lå tungt og regnet lot ikke vente på seg på Ruten i Sandnes. Dette førte til glatte hinder og vanskelige forhold. I finalerunden for herrene var det ingen som kom over siste hinder, en gul konteiner som raget seks og en halv meter over asfalten og ble ekstra glatt i regnet. NRK1 sendte alle finalene live i Norges første direktesendte trialkonkurranse.

Gekko

Sondre “Gekko” Haga hadde den sterkeste applausen i ryggen hele dagen. Etter en overbevisende prestasjon var det klart og tydelig at Gekko-Haga hadde gjort seg fortjent sin nye tittel som norgesmester.

– Nå er jeg best i Norge på X-Trial. Det gikk akkurat som jeg håpte. Deilig. Sjeldent å kunne kjøre trial foran et så stort publikum, og her var det helt fantastisk å se så mange oppmøtte, sier Haga.

Haga skal videre til nordisk mesterskap i Ale i Sverige neste helg. Her blir konkurransen tett mellom Haga, Håkon Pedersen og Ib Vegard Andersen som dannet pallen i dag.

– Det kommer til å stå mellom oss tre. Jeg, Ib og Håkon er best i Norden. Og nå er selvtilliten på topp.

Fornøyde

Mats Nilsen fra Sandnes ble beste junior i sin første X-Trial-konkurranse.

– Det gikk veldig bra, er veldig fornøyd med dagen. Regnet førte til en del straffepoeng da det ble veldig glatt. Var jo også veldig gøy å få kjøre trial på TV, sier Nilsen.

Under medaljeseremonien ble blomster utlevert av ordfører i Sandnes, Stanley Wirak.

– Har sett litt på trial før. Det er veldig viktig for miljøet både på Riska og i resten av byen. Dette gode miljøet får jo helt klart resultater når man ser at vi vinner både senior og junior blant herrene i dag, sier Wirak

Wirak tror det kan bli X-Trial på Ruten igjen til neste år.

– NM-veka har så langt jeg ser vært en stor suksess, og neste år blir det sikkert enda bedre. Har ikke fått noe garantert skriftlig enda, men har forstått at det skal bli likt til neste år. Og Ruten er en glimrende plass

for sånt som dette.

Bildegalleri:

[Bildegalleri mangler etter import...]

#Nyhet

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse