ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
MC-avisa

Rute Sør, selfiepunkt nr. 1–5

Selfiepunkt 1: Marineakademiet i Flensburg

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

Marineakademiet i Flensburg ble bygget under den mer eller mindre gale keiser Vilhelm II. Den gotiske arkitekturen er utført i rød murstein og er ment å etterligne slottet Ordensburg Marie. I de siste dagene av andre verdenskrig overtok admniral Karl Dönitz rollen som Reichspräsident – en rolle Hitler hadde tiltenkt ham før villmannen gjorde selvmord – og opprettet sin Flensburg-regjering. Dette gjorde Flensburg til Tysklands hovedstad i hele 20 dager til ende!

Selfie: Få med inngangen til Marineakademiet og deg selv foran.

Selfiepunkt 2: Siegfried Werft, Eckernförde

Eckernförde er en idyllisk liten by ved Østersjøkysten. Den kan by på et fint havnemiljø med flere seilskuter, noen fiskere og en rekke fine små butikker. Blant dem en som spesialiserer seg på egenprodusert sjokolade og en annen som selger retro leketøy i tre. Siegfried Werft har, som navnet antyder, en fortid som verft som betjente en aktiv fiskeflåte, men i dag er det et romantisk hotell som kan nås ved å krysse gangbroen over kanalen gjennom byen.

Selfie: Broen er et bra stred å ta selfie med Siegfried Werft i bakgrunnen.

Selfiepunkt 3: Deutsches Panzermuseum, Munster

Munster ligger litt nordvest for Celle, og pansermuseet der er virkelig verd et besøk, uansett om du liker panser eller er pasifist. Museet har utstilt alt som er brukt av panserkjøretøy siden de første så dagens lys under første verdenskrig. Utstillingen er en glimrende illustrasjon av hvor oppfinnsomme mennesker er når det gjelder å ta livet av hverandre. Rustninger fra middelalderen regnes også som panser og har derfor egen utstilling. Enkelte motorsykler er også stilt ut – noen av dem er ganske ukjente her på berget.

Selfie: Finn König Tiger og still deg foran den.

Selfiepunkt 4: Hotel Kaiserworth, Goslar

Det finnes hoteller og så er det Hoteller. Kaiserworth i Goslar tilhører siste kategori. Hotellet ligger midt i gamlebyen, som har en fortjent plass på Verdensarvlisten, og kan spore sin historie tilbake til 1400-tallet. Foran hotellet er det et vakkert torg med forskjellig fargede brostein lagt ut i vakre mønster, og i en av bygningene er der en klokke med figurer som representerer forskjellige yrker i distriktet, og de kommer frem hver hele time. Hvis du er sulten, kan restauranten die Worthmühle anbefales.

Selfie: Det vakre hotellet danner bakgrunn for ditt smilende ansikt.

Selfiepunkt 5: Kölner Dom, Köln

Køln ble fullstendig smadret av allierte bombefly under krigen, men en bygning unngikk mirakuløst å bli lagt flat: Den fantastiske Kölner Dom. Byggingen begynte i 1248 og pågikk frem til 1478, da ble prosjektet stoppet før bygget var ferdig. Byggingen ble ikke gjenopptatt før rundt 1840, og i 1880 ble den bygget ferdig – i henhold til de opprinnelige tegningene fra middelalderen. Tvillingtårnene er 157 meter høye! I dag ha Domen en dobbelfunksjon: I tillegg til tiltenkt bruk, er den også et krigsminnesmerke og blir holdt slik den var etter krigen, noe som er årsak til at den ser mørk og dyster ut.

Selfie: Domen som bakgrunn – uansett hvilken side du velger.

Selfiene sendes til foto@mc-avisa.no

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse