ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

Royal Enfield til Sydpolen

Royal Enfield ferier 120-årsjubileum i 2021, og for å hedre sin stolte arv har de nå besluttet å sette kursen mot Sydpolen. Om de når målet vil de bli det første motorsykkelmerket som har gjennomført denne bragden.

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

Tekst: Oddbjørn Myklebust.

Royal Enfield er velkjente med ekspedisjoner, deres motorsykler har blitt brukt på mange ekstreme ferder opp gjennom historien. Vi forbinder dem gjerne først og fremst med ekstremkjøring i Himalaya, men syklene har også blitt brukt til å krysse kontinenter.

At de nå setter kursen mot Sydpolen, er et skikkelig ambisiøst prosjekt. Det at de velger førere som heller ikke er vant med å kjøre på is og snø i kalde omgivelser, gjør det ikke lettere. Santhosh Vijay Kumar og Dean Coxson er begge ansatt hos Royal Enfield. Santhosh som leder på kjøring og kommunikasjon og Dean som senior ingeniør produktutvikler.

De siste månedene har de bygget om to Himalayan-modeller ved deres utviklingssenter i England. Disse er modifisert for å kunne takle de ekstreme forholdene som både Amundsen og Scott fikk bryne seg på, bare at denne gangen skal det foregå på to hjul. Vi vet at Lazy Boyz i Oslo har levert flere forsendinger med piggdekk og cross/limpigg til prosjektet.

26. november reiser ekspedisjonen fra Cape Town i Sør-Afrika.

I denne videoen kan du se mer om prosjektet:

[Video mangler etter import...]

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse