Annonse
Annonse
Annonse
MC-avisa

Royal Enfield lanserer Scram 411

Klassiske sykler og Scramblere er i vinden for tiden. Royal Enfield er eksperter på klassiske sykler, og nå strekker de seg enda lengre, nå skal de også inn på scrambler-markedet.

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

Sist oppdatert: 17.03.2022 kl 15:02

Tekst: Oddbjørn Myklebust.

Utgangspunktet er hentet fra Himalayan-plattformen. Den velkjente ensylindrede motoren som har dratt mang en eventyrer ut i ukjent landskap er også kraftsenteret i Scram 411. Motoren er på 411 cc. Den yter 24,5 hk og leverer et dreiemoment på 32 Nm. Denne motoren har fått gode skussmål både fra presse- og brasjefolk.

Alt i alt har den nye modellen mye til felles med Himalayan 411, men enkle grep har blitt gjort for å lage en scrambler med «adventure-DNA». Slik som 19 tommers hjul i front, salen er forbedret for ytterligere komfort, særlig når milene blir mange. En 41 mm teleskopisk gaffel står i front med 190 mm vandringslengde, og bak står en linket monodemper med 180 mm vandringslenge.

Produsenten har også laget noen nye komponenter til Scram. Rundt frontlykten er det laget en liten kåpe og på sidene har de designet dekordeksler for å tilføre Scram den rette stylingen.

Mark Wells, som er Chief of Design hos Royal Enfield, uttaler: «De fleste lager scramblere hovedsaklig med fokus på design og styling. Vi gjør det annerledes, for oss handler det like mye om kjøreegenskaper og kjøreglede. Derfor har vi stor tro på at Scram 411 vil falle i smak hos mange som er opptatt av fun-faktor. Dette er en sykkel man virkelig kan ha det moro med, både på asfalt og offroad.»

Etter det MC-avisa har blitt fortalt vil de første Scram 411-modellene ankomme Norge i løpet av april.

Scram finnes i «Base» tre farger og «Premium» to farger, og vil ha veiledende pris på kr 65.900,- og 66.900,-

Annonse
Annonse