Annonse
Annonse
MC-avisa

Royal Enfield «erobret» Sørpolen!

Royal Enfield nådde målet om å gjennomføre en vellykket motorsykkelekspedisjon til den geografiske sydpolen. Det ble en 28-dagers reise gjennom Antarktis, en distanse på 400 km.

Publisert:

Tekst: Oddbjørn Myklebust.

16. desember 2021 nådde de to motorsyklistene Santhosh Vijay Kumar og Dean Coxson den geografiske Sydpolen. Teamet ankom Novo i Antarktis fra Cape Town for fire dager med akklimatisering, lasting av forsyninger, kontroll av utstyr og motorsykler.

Fra Novo kjørte teamet en avstand på 3200 km i løpet av de neste ni dagene, og trosset ekstreme klimatiske forhold med temperaturer mellom -30 og -25 grader og vindstyrke på 60 km/t, mot Ross Ice Shelf. Ross Ice Shelf ligger helt sør på kontinentet, og var startpunktet for kjøreturen. En uventet snøstorm tvang imidlertid teamet til å endre kursen. I stedet for å starte turen fra 86 grader sør, startet laget turen fra 87 grader sør. Til tross for noen få innledende veisperringer og litt omveier, fullførte ekspedisjonsteamet oppdraget 16. desember 2021, og skapte med det historie.

To Royal Enfield Himalayan-motorsykler ble brukt til dette ville eventyret. Disse hadde blitt modifisert for å kunne takle snø og is, og for å kunne fungere under ekstreme forhold i Antarktis. Motorsyklene ble kjørt på komprimert snø til Sydpolen, for å redusere spinning og begrense utslipp til et absolutt minimum. Royal Enfield sørger bevisst for at ingen avtrykk ble etterlatt av ekspedisjonsteamet bortsett fra hjulspor som vil forsvinne av snø og vind.

De to rytterne, Dean og Santhosh, er nå hjemme i henholdsvis Storbritannia og India – og pleier noen mindre frostskader og får i seg varmen igjen etter et slikt storslagent eventyr.

Annonse
Annonse