Annonse
Annonse
Annonse
MC-avisa

Royal Enfield Classic 350 er tilbake

I dag, 1. september 2021, presenterer Royal Enfield sin nye Classic 350 til det indiske markedet. Den europeiske lanseringen vil finne sted i slutten av november på EICMA-messen i Milano.

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

Tekst: Oddbjørn Myklebust.

Royal Enfield Classic (både 350 og 500) ble første gang presentert i 2008. Modellen har vært svært populær takket være sin svært hyggelige prislapp og det klassiske designet. Motoren som sto i forgjengeren møtte veggen i henhold til Euro 5-regler. Derfor er det nå snakk om en helt ny utgave som helt sikkert vil falle i smak. Det klassiske designet er tatt godt vare på.

Motoren er den samme som står i Meteor 350, en motor som allerede har høstet mye applaus. Selv om den bare er på 349 cc har den krefter innabords. Dreiemomentet er 27 Nm og maks effekt er 20,2 hk.

Produsenten beretter at alle modeller som kommer til det europeiske markedet blir utstyrt med ABS-bremser foran og bak og en ny, bred sal som gir god komfort. Et helt nytt styre er utviklet for anledningen, og dette skal gi en behagelig sittestilling. En ny kombinert digital og analog instrumentering gir god informasjon, og ingeniørene har også funnet plass til en USB-ladestasjon under styret. Vi registrerer at Royal Enfield sitt Tripper-navigasjonssystem ikke er nevnt i pressemeldingen. Dette trolig for å holde prisen nede på en modell som alltid har vært beregnet for de store massene, også de som ikke har så mye å rutte med.

Vi er mange som er glade i klassiske motorsykler. Vi er sikre på at det er svært mange som gleder seg over at Royal Enfield Classic 350 er tilbake.

Annonse
Annonse