ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

Roadracing-veteran Geir Hestmann vant VM-gull i vektløfting

Med blant annet syv NM-titler i lomma og deltakelse i VM GP500, er Geir Hestmann et velkjent navn innen norsk motorsykkelsport. Men det er ikke bare på motorsykkel Hestmann har levert sterkt; på søndag ble roadracing-veteranen verdensmester i vektløfting. Tekst av Ingvild Bolme. Geir Hestmann (60) er for mange et kjent navn innen roadracingsporten og MC-bransjen. Han startet som læregutt i Hestmann MC Service som ble drevet av hans far Odd Hestmann. I 1988 overtok Geir bedriften og har siden

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Med blant annet syv NM-titler i lomma og deltakelse i VM GP500, er Geir Hestmann et velkjent navn innen norsk motorsykkelsport. Men det er ikke bare på motorsykkel Hestmann har levert sterkt; på søndag ble roadracing-veteranen verdensmester i vektløfting.

Tekst av Ingvild Bolme.

Geir Hestmann (60) er for mange et kjent navn innen roadracingsporten og MC-bransjen. Han startet som læregutt i Hestmann MC Service som ble drevet av hans far Odd Hestmann. I 1988 overtok Geir bedriften og har siden den gang drevet Hestmann Motor AS i Oslo, et MC-verksted som igjennom årene har bygget seg opp et meget solid navn og renommé.

Men før Hestmann Motor AS så dagens lys, var Geir allerede som 13-åring en aktiv vektløfter. Han ble en talentfull ungdoms- og juniorløfter som sikret seg flere NM-medaljer. Men interessen for motorsykler og motorsport brakte Hestmann etter hvert over på roadracing hvor han debuterte som 18-åring. Det ble vanskelig å kombinere de to idrettene, og valget falt da på den actionfylte motorsykkelsporten.

Og på motorsykkel gikk idrettskarrieren virkelig veien for Hestmann. I 1978 ble han beste nykommer (Best Rookie), og to år senere ble han norgesmester i Supersport 550 Honda. Så fulgte fire strake NM-titler i klassen Free For All (GP500) fra 1984, hvor han i 1987 også mottok den prestisjefylte prisen Hans Majestets Kongens Pokal. I de samme årene kjørte Hestmann også i det Europeiske mesterskapet, og er en av ytterst få norske førere igjennom tidene som har deltatt i Grand Prix VM (GP500). I løpet av sin karriere på asfaltbanen sikret Hestmann seg to norgescupseiere og hele syv norgesmestertitler, hvor den siste NM-tittelen kom i klassen 750-Cup i 1996. Det ble totalt 43 seiere i norske mesterskap og syv seiere i internordiske mesterskap, før han valgte å legge opp sin imponerende roadracingkarriere i 2001.

Etter over 20 år på racingbanen fant Hestmann veien tilbake til treningsstudio for å børste støv av vekter og gammel lidenskap. Det har siden blitt 15 år med seriøs satsing, noe som igjen har gitt intet mindre enn imponerende resultater. Han har blant annet tatt ni NM-gull og satt 20 norske rekorder for Master (Veteran), og i år ble det storeslem for Hestmann med NM, EM og VM-gull.

– VM i år gikk i OL-byen i Montreal og er det største jeg har vært med på. Å ta VM-gull på et så historisk sted var meget spesielt. Det er harde kvalifiseringskrav for å kunne bli med, og selv da ble det 820 løftere fra 60 nasjoner som konkurrerte i forskjellige vektklasser og alderstrinn. Jeg vant 102-kilos klassen som heter Master 60 102. Vi løfter i øvelsene rykk og støt, tre av hver, og det er det beste rykket og det beste støtet som teller sammenlagt. Jeg fikk 92 i rykk og 112 i støt, sammenlagt 204. Amerikaneren som fikk sølv fikk 203, så her var det tett. Har forøvrig sølv og bronse fra 2014 og 2011, så dette smakte ekstra godt, forteller den nybakte verdensmesteren.

Bilder med bildetekst:

[Bildegalleri mangler etter import...]

#Nyhet

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse