ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
MC-avisa

Rimeligere MC for flere

Fremskrittspartiets bilgruppe ved Frank Sve (t.v.), Per Kristian Solbak, Hans Andreas Limi, Marius A. Nilsen, Espen Espeset og Morten Stordalen.

Leserbrev, Fremskrittspartiets bilgruppe. Motorsykkel er ikke kun et kjøretøy til glede for de mange som kjører tur eller har MC som hobby. Det er også et effektivt transportmiddel for daglige reisebehov i og rundt byene. Med vårværet i anmarsj dras nå sesongen i gang, og Fremskrittspartiet har akkurat fremmet et forslag i Stortinget for å tilrettelegge for billigere og økt bruk av MC.

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

Leserbrev, Fremskrittspartiets bilgruppe.

Motorsykkel er ikke kun et kjøretøy til glede for de mange som kjører tur eller har MC som hobby. Det er også et effektivt transportmiddel for daglige reisebehov i og rundt byene. Med vårværet i anmarsj dras nå sesongen i gang, og Fremskrittspartiet har akkurat fremmet et forslag i Stortinget for å tilrettelegge for billigere og økt bruk av MC.

Fremskrittspartiet mener at MC fortsatt er en oversett mulighet i planleggingen av bytransporten, der all oppmerksomhet rettes mot gange, sykkel og kollektivtrafikk. Slik transport ligger ikke til rette for alle, og MC vil for mange være et effektivt alternativ til bil.

Stimulering til økt bruk av motorsykkel som personlig, motorisert transportmiddel kan bidra til å løse framkommelighets- og parkeringsproblemer bedre enn alle typer biler. Lavere engangsavgift gjennom å avvikle volumkomponenten gjør at mange nye MC får redusert pris til beste for forbrukerne. Lavere priser gjør at flere kan få realisert drømmen om en ny MC. Fremskrittspartiet foreslo dette i behandlingen av siste statsbudsjett og tar nå dette forslaget opp igjen.

Fremskrittspartiet fikk i regjering redusert engangsavgiften for MC, først med 30 %, før ytterliggere reduksjon på 10 % ble gjeldende fra 1. juli 2019. Fremskrittspartiets forslag nå reduserer prisen videre for en MC på 1000 cc med ca. 25.000 kroner og en 700 cc MC med ca. 6.500 kroner. I tillegg vil Fremskrittspartiet ha trafikforsikringsavgiften (tidl. årsavgift) tilbake til halvparten av avgiften for bil.

Fremskrittspartiet ønsker at flere skal få anledning til å bruke MC til daglig transport og vil derfor gi folk med førerkort for bil, og god trafikal erfaring, rett til å kjøre lett MC uten ny førerprøve etter gjennomgått kurs ved en kjøreskole.

Fremskrittspartiet ønsker alle motorsyklister en trivelig og trygg sesong på to hjul.

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse