ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

Retro – nå også i storscooter?

Klassiske scootere er lekre å se på, men påliteligheten samsvarer på ingen måte med utseendet. Moderne storscootere har ytelse og pålitelighet, men er kanskje.... litt sånn middelaldrende? Det heller ukjente engelske firmaet Scomadi har tenkt å gjøre noe ved dette ved å lansere en storscooter som har det beste fra begge - klassisk utseende med moderne teknologi. Høres kjent ut? Vel - et annet engelsk firma ved navn Triumph gjør gode penger på nettopp det! Scomadi er et samarbeid mellom to kjente

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Klassiske scootere er lekre å se på, men påliteligheten samsvarer på ingen måte med utseendet. Moderne storscootere har ytelse og pålitelighet, men er kanskje.... litt sånn middelaldrende?

Det heller ukjente engelske firmaet Scomadi har tenkt å gjøre noe ved dette ved å lansere en storscooter som har det beste fra begge - klassisk utseende med moderne teknologi.

Høres kjent ut? Vel - et annet engelsk firma ved navn Triumph gjør gode penger på nettopp det! Scomadi er et samarbeid mellom to kjente scootertunere: Frank Sanderson og Paul Melici. Scomadi markedsfører allerede mindre, kinesiske retroscootere, men nå vil de ha et eget produkt. Hensikten er å ta utseendet til Lambrettas linjevakre Li-serie og kombinere det med en 400 ccm firetakter ala den som sitter i Burgmann. Tanken er at maskinen skal komme i salg i 2018 og Scomadi viste en prototype på årets EICMA.

I pressemeldingen står det: "400 modellen blir tilgjengelig i 2018. Prosjektet er for tiden under arbeid og en håndbygget prototype fungerer som testmaskin. CAD modellering er godt i gang, det samme gjelder testing på vei. Produktet vil gjennomgå en omfattende testprosedyre før den settes i masseproduksjon - blant annet må vi forvisse oss om at den møter EURO 4 kravene.”

Hmmm – italiensk retrodesign produsert i England med det som sannsynligvis er en kinesisk kopi av en japansk motor?

Skal si vår verden er blitt multinasjonal. Men pen – det er den!

[Bildegalleri mangler etter import...]

#Nyhet

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse