Annonse
Annonse
MC-avisa

Nye MC-rom på Straand Hotel

At vertskapet Katrine og Lars Arne Straand virkelig satser på folk som ønsker å nyte indrefileten av Telemark på motorsykkel, har lenge vært kjent. Nå har de tatt konsepter enda lengere med fem nye MC-rom, som hver er dedikert til motorsyklister som har bidratt i denne satsningen. Vi dro til Vrådal for å ta det hele i nærmere øyesyn, og fikk likeså godt æren av å åpne rommene når vi først var der.

Publisert:

Sist oppdatert: 18.05.2022 kl 20:18

Tekst: Kyrre Hagen.

Foto: Lenka Leginova og Kyrre Hagen.


Video fra åpningen av de nye MC-rommene:

[Video mangler etter import...]

Fire av MC-rommene ligger i hotellets andre etasje i en egen fløy. Gangen inn til disse rommene er dedikert til MC-avisa. Her henger bilder fra norske turartikler som har vært i bladet. I tillegg finner du et stativ proppet med lesestoff fra oss. Tanken er at hotellets gjester skal kunne kose seg med godt MC-stoff under oppholdet. I tillegg henger litt informasjon om de fire mennene som har fått sine rom her, og hvorfor. Vi snakker om «twin-rom». Men i stedet for at sengene står ved siden av hverandre, står disse etter hverandre, med hode-enden hver sin vei. Her kan kompiser ligge og skravle om dagens kjøreopplevelser, eller planlegge morgendagens etappe. Og får du ikke sove, kan du jo lese MC-avisa. På hvert rom er en hel vegg fylt med en bildekollasj av den gitte motorsyklisten på tur i Telemark, med utgangspunkt fra hotellet.

MC-avisas egen Ole-Andreas Isdahl som har vært primus motor bak både Straand-treffet og HubRiding-konseptet har fått det første rommet i fløyen, som totalt inneholder fire like rom. Denne karen er et oppkomme av ideer, og er nesten ikke til å stoppe når han først har kommet på sporet av noe. Både Straand-treffet og HubRiding-konseptet har vært med på å bringe mange nye kunder til hotellet.

Terje Bredal har det neste rommet i denne fløyen. Terje, som er eier av Speed Motorcenter, har vært svært aktiv under Straand-treffene som har vært arrangert. I tillegg har han etablert MC Touring Norway, som blant annet baserer overnattinger på turene sine på hoteller som Straand. Speed har også utstilling av sykler på Straand Hotel, og disse kan i tillegg leies ut, og brukes også av Lars Arne når han guider på HubRiding-turer.

Lars Arne og Katrine foran «Let's hub it»-skiltet.

Lars Arne og Katrine foran «Let's hub it»-skiltet.

Bjørn Richard Johansen har neste rom i korridoren. Bjørn Richard sitter i styret i Straand Hotel, og har vært med å dra konseptet i den retningen det nå har tatt. Han er svært engasjert på Straand-treffet, og er en viktig støttespiller for vertskapet.

Siste mann i fløyens rom er Arve Lønnum, som via sitt arbeid i MCF, motorsykkelimportørenes forening, jobber for å fremme motorsykkelinteressen i Norge. I tillegg jobber foreningen med fordeler for oss motorsyklister samt å senka avgiftsnivået på MC. Lønnum har dessuten regien i reklamefilmen der Pål Anders Ullevålseter besøker hotellet på en litt utradisjonell måte.

Det siste nye MC-rommet ligger i hotellets første etasje, med vindu mot den store terrassen. Rommet er en hyllest til WIMA og deres leder Eli Johanne Steene. Eli Johanne er svært engasjert på Straand-treffet, der hun jobber for å verve medlemmer, og gjør en svært viktig jobb for at jentene får sin fortjente plass i MC-miljøet på sin måte og på sine premisser. Dette rommet har selvsagt standard dobbelt seng, da jenter på tur gjerne vil overnatte på denne måten.

Som om ikke MC-rommene var nok, satser Straand Hotel videre på konseptet sitt om å bli et førstevalg for motorsyklister, og i år har de bygget en diger carport i enden av parkeringsplassen. I denne finner du også et verkstedsrom som skal fylles med nødvendig utstyr, slik at besøkende motorsyklister skal kunne foreta reparasjoner om nødvendig.

Kyrre gjør seg klar til snor-klipping!

Kyrre gjør seg klar til snor-klipping!

Det kan være vanskelig å stoppe når man først er i gang...

Det kan være vanskelig å stoppe når man først er i gang...

Vi overnattet på hotellet 16. mai, og var ikke de eneste gjestene på hotellet, selv om jo dagen etter var 17. mai. Selvsagt kom vi også i kontakt med de fire andre motorsyklistene som var på hotellet denne natten. Her tror vi Straand Hotel er i ferd med å lykkes med noe svært viktig. Du kan nemlig nesten forvente at det er andre motorsyklister på hotellet, og det vil nesten alltid kunne gi deg hyggelig selskap og nye bekjentskaper, for de fleste av oss motorsyklister er jo normalt ganske utadvendte. Når hotellet til enhver tid huser motorsyklister, vil dette i seg selv gjøre det enda mer attraktivt å komme hit. Det gjør jo heller ikke noe at veiene i området gir kjøreopplevelser i bøtter og spann, og at du kan kombinere turer hit enten du kommer fra sør, vest nor eller øst.

Bravo til Straand Hotel – kjør på videre.

PS: MC-avisa har fra tidligere fått sitt «eget» MC-rom; rom nummer 218.

Annonse
Annonse