Annonse
Annonse
Annonse
MC-avisa

Harley-Davidson feirer 120 år.

Da blir det party i Budapest 22. til 25. juni 2023

Harley-Davidson Motor Company ble som kjent grunnlagt i 1903, og da er det som seg hør og bør duket for et storstilt 120-årsjubileum med arrangementer over hele verden. Hovedarrangementet blir en firedagers festival fylt med musikk, mat og motorkultur. Selvfølgelig vil det gå av stabelen i selskapets hjemby Milwaukee i Wisconsin 13.–16. juli 2023.

Publisert:

Sist oppdatert: 21.03.2023 kl 17:36

For Europa sin del blir 120-årsfeiringen lokalisert til Budapest i Ungarn fra 22. til 25. juni 2023, og her legges det opp til en storslagen feiring.

På et innendørs utstillingsareal på 9000 m² og utendørs areal på 20.000 m² blir det utstilling med de nyeste modellene som Harley-Davidson har å tilby, og det blir et H-D-museum som tar de besøkende tilbake gjennom selskapets historie. Man vil få se unike kreasjoner fra de beste sykkelbyggere i Europa, en Hot Rod-utstilling med utrolige spesialtilpassede biler samt en «electric future»-utstilling som presenterer en rekke elektriske motorsykler. I tillegg et arrangement for «classic cars and bikes».

Forskjellige stunt show er også på programmet, deriblant den spektakulære «Wall of Death». Et stort antall band og artister skal spille på fire forskjellige scener, så musikk blir det hele tiden de fire dagene arrangementet varer. Ellers blir det lagt vekt på aktiviteter for hele familien med en egen familiepark med tivoli og underholdning, og siden man er i Budapest tilbys selvfølgelig cruise på Donau.

Her er det tydeligvis duket for mange spennende opplevelser for motor- og MC-interesserte. Å reise til Budapest med fly er forholdsvis greit, og man kan finne rimelige billetter hvis man er tidlig ute. Eller man kan kombinere det med en motorsykkelferie. Tar man strake veien så er det 1700 km fra ferjekaia i Hirtshals, eventuelt 1300 km fra Kiel. Men mulighetene er mange.

Budapest er hovedstad i Ungarn og landets største by med 1,7 millioner innbyggere. Opprinnelig var Budapest to byer på hver side av Donau, Buda og Pest. De to byene ble slått sammen i 1873. Med sin historie og gamle arkitektur er byen et populært reisemål.

Ungarns hovedstad har noen av de større attraksjonene i Europa. Slik som det første undergrunnssystemet på fastlands-Europa. Her finner du også den tredje største parlamentsbygningen i verden og Europas største synagoge. Budapest har definitivt noe for enhver. For ikke å snakke om badelivet. Termiske bad i Budapest har lange tradisjoner, helt tilbake til romertiden. Her kan man senke kroppen ned i vannet fra de varme kildene som sies å ha helbredende effekt. Flere av de termiske badene tilbyr også både massasje og spabehandlinger.

Det ungarske kjøkken har sitt spesielle særpreg, og det står mye mer enn gulasj på menyen. I tillegg er også Ungarn en vinprodusent av betydning. Er man av den som setter pris på et godt måltid, så har Budapest plenty å by på også på dette området.

Kanskje vi møtes i Budapest i juni?

Annonse
Annonse