ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
MC-avisa

Realiser årets adventure-tur med MC Touring Norway – før eller etter jul

MC Touring Norway ved Terje Bredal og guiden Aleksander Perez kan nå realisere kjøredrømmen din. Du trenger ikke å reise langt og det behøver ikke å koste skjorta, og konseptet kan by på herlige opplevelser og utfordringer for absolutt alle.

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

Sist oppdatert: 04.11.2021 kl 10:06

Tekst og foto: Ole-Andreas Isdahl.

Som MC-avisa meldte tidligere, har Terje Bredal flyttet syv stk. BMW 1250 GS/GSA og en GS 850 ned til solkysten Costa Del Sol. Fuengirola ligger en kort taxi-tur fra Malaga ved foten av Andalucía og et aldeles vanvittig og herlig kjøreterreng. Forespørselen til Terje kom fra den Norske spansk-ættede guiden Aleksander Perez som lenge operert i dette området med Perez MC Tours som er den tekniske og operasjonelle arrangøren.

Samarbeidet mellom de to viktige aktørene er nytt av året, og MC Touring Norway skal delta på fire av turene som gjennomføres i 2021 og 2022. Datoene på disse fire turene står listet nederst i artikkelen. Test-teamet dro ned til solkysten for å prøve konseptet og kvalitetssikre at alt fungerte som det skulle, og det gjorde det så til de grader. Aleksander er en svært kompetent adventurefører som har mye kjørererfaring og tok test-teamet rundt i et terreng med opplevelsesaspekter som totalt overgikk mine forventninger.

Et 5-stjerners hotell

Samarbeidet er materialisert med base i flotte 5-stjernes Hotel IPV Palace & Spa som ligger vakkert til i strandsonen og i gangavstand til sentrum av Fuengirola. Hotellet brukes ofte som møtepunkt for presselanseringer, og det kan derfor ofte være et yrende MC-liv ved hotellet.

Hotellet som holder en høy standard, ligger ca. 10 minutters gange langs den nydelige strandpromenaden på vei inn til sentrum av Fuengirola. Her bugner det av gode restauranter som byr på svært gode minneverdige matopplevelser som gjør godt etter en lang dag i sadelen.

Målgruppen

– Vi ønsker å levere «high-end» adventure-opplevelser for erfarne som uerfarne førere, sier Terje Bredal, og undertegnede kan skrive under på at absolutt alle vil bli utfordret av en guide som mener at alle skal oppleve utfordring og mestring på sitt nivå. Det er imidlertid viktig at du er tydelig på hvilket nivå du behersker, slik at turene tilpasses dine ferdigheter. Om du juger på deg ferdigheter du ikke har, kan dette fort bli i heftigste laget! Både Terje og Aleksander er meget kompetente og kan tilføre MC-førere mye kunnskap. Dette bidrar til at du lærer mye, flytter grenser, opplever mestring og har det utrolig kjekt.

Aleksander Perez og Terje Bredal.

Duoen har besluttet at de ikke vil leie ut sykler uten guide, og det skal kundene være glad for: En GPS eller et kart vil nemlig aldri være i stand til å erstatte Aleksander sin kunnskap og erfaring – aldri. Dersom de planlagte turene av en eller annen grunn ikke skulle passe for en gruppe, vil de imidlertid være fult mulig å diskutere alternative datoer med Aleksander Perez!

Adventure-riding på sitt aller beste

Terje er opptatt av at konseptet skal by på variert kjøring på svingete asfaltveier, kjøring på grus i elveleier og fjell som tar deg opp i 1200 meters høyde over havet. Opplevelsesaspektet er stort, variert og innholdsrikt og tar deg på mange områder langt tilbake i de spanske historiebøkene.

Etter tre kjøredager i det fantastiske området mellom Fuengirola, Antequera, Osuna og Ronda blir det litt vanskelig å holde styr på alle opplevelsene som kommer i tur og orden og tett som hagl. Kultur og matopplevelser avløses av herlige asfalterte svinger og grus eller sandpartier som krever konsentrasjon, teknikk og fokus. Som journalist har jeg kjørt mye og mange steder, og i mange forskjellige land, men maken til dette har jeg vel aldri tidligere opplevd. Mye av årsaken til det er å finne i guiden Aleksander sin detaljkunnskap og erfaring fra nettopp dette området. Dette er adventure-riding på sitt beste, og det spiller ingen rolle om du er en erfaren grus- eller TET-fører, eller nybegynner for den saks skyld. Her er det nok av utfordringer til absolutt alle, garantert.

Mye glede

Det spesielle med dette konseptet, i tillegg til kompetansen til Terje og Aleksander, er selvfølgelig topografi, klima og terreng og ikke minst at du kan kjøre high-end materiell fra BMW. Disse maskinene som finnes i både hevede og senkede utgaver er enestående til denne type bruk og er selvfølgelig med på å toppe hele opplevelsen.

Jeg unner absolutt alle førere en slik opplevelse og anbefaler alle å ta seg noen dager fri for å oppleve dette. Prisen for herligheten er 13.800 kroner inklusive hotell og frokost. Bensin, lunsj og middag kommer i tillegg. Det er planlagt mange turer i regi av duoen, og som eksempel kan følgende datoer nevnes:

- 2.–6. desember 2021

- 24.–28. Januar 2022

- 10.–14. februar 2022

- 21.–25. mars 2022

For mer informasjon se www.mctn.no, og påmelding kan gjøres på www.perez-mctours.com.

Vel blåst folkens, dette var en helt vill og fantastisk flott opplevelse.

Kjente steder vi var innom:

Cion

El Burgo

Ronda

Puerto del Viento

Juzcar (smurfelandsbyen)

Puerto Banus

Antequera

Nasjonalparken El Torcal Deantequera (1220 moh.)

Kjøringen mellom disse stedene gikk på mindre veinett bestående av asfalt og grus av varierende kvalitet og vanskelighetsgrad, alt tilpasses ferdighetsnivået til førerne.

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse