Annonse
Annonse
Annonse
MC-avisa

"Ja Det Nytter" med Yamaha Custom Club

Her overrekker Yamaha Custom Club sjekken på 20 000,- til organisasjonen ”Ja det nytter”.

Her overrekker Yamaha Custom Club sjekken på 20 000,- til organisasjonen ”Ja det nytter”.

Yamaha Custom Club er en klubb for alle som kjører en motorsykkel av merket Yamaha. Hvert år arrangerer de et klubbtreff hvor lotteriets overskudd går til en veldedig organisasjon.

Publisert:

Tekst og foto: Petter H Godlund

Siden 2017 har det blitt ulike organisasjoner som har mottatt denne gaven. I år var det organisasjonen «Ja, det nytter» som skulle få tildelt en gave på 20,000 gode blanke norske kroner.

JA, DET NYTTER! (JDN) er en frivillig organisasjon som jobber aktivt for å fremme selvhjelp/gjensidig hjelp som metode for å forebygge og avhjelpe rusrelaterte problemer. I dette arbeidet tilbyr JDN samtalegrupper for mennesker i alle aldre fra 6 år som er berørt av andres rusmisbruk og psykiske lidelser i nær familie. Det være seg foreldre, søsken eller egne barn. JDN skaper en trygg arena og møtekontekst for utveksling av felles emosjonelle, ofte negative erfaringer som de i liten grad har våget å erkjenne eller hatt muligheten til å sette ord på. Samtalegruppene er delt inn i «Barnegruppen» (6-12 år), «Tenåringsgruppe» (13-15 år), «Ungdomsgruppe» (16-19 år), og voksengruppe.

Tilbudet som innbefatter mat, materialer til gruppeaktiviteter og turer er gratis for deltakerne.

Samtalegruppene ledes av skolerte gruppeledere som har en sosial- eller helsefaglig fagkompetanse i bunn, og som er trygge voksenpersoner. Personlig egnethet, egen styrke, samarbeidsevne og mentaliseringsevne vurderes viktige i rollen som gruppeleder.

Pengene de fikk fra Yamaha Custom Club har blitt planlagt til en utedag i høst. Da vil det bli minigolf, «Fangene på fortet» og «Jul i vinterland». Nå skal de kunne skeie ut med både MC Donald og Peppes Pizza. Dette vil bli høydepunkter for barn som sjelden eller aldri er på sånt, og en avveksling fra samtalene i gruppene som de har hver uke.

Det er ikke fritt for at denne overrekkelsen var en rørende stund for oss alle, uavhengig av hvilken side av sjekken vi sto på.

YCC – Yamaha Custom Club

YCC er en klubb som dekker alle typer Yamaha motorsykler og kjørere i alle aldere. Klubben arrangerer turer og treff blant sine medlemmer. Videre legger klubben opp til å ha et sundt motorsykkelmiljø med høyt fokus på sikkerhet og trygg kjøring.

«Ja, det nytter»
«Ja, det nytter» er en frivillig organisasjon som driver med samtalegrupper for hovedsakelig barn og unge. Målgruppen er pårørende i familier rammet av rus- eller psykiske problemer. For mer informasjon: https://jdn.no/

Denne artikkel ble først publisert i MC-avisa #1-2023/Norsk MC-Katalog 2023.

Annonse
Annonse