Annonse
Annonse
Annonse
MC-avisa

Henning forbereder seg til neste sesong:

Prøvekjører Triumph Street Triple RS

Fire sykler på shortlisten for 2023

Neste sykkel på Henning sin short-list er Triumph Street Triple RS men siden det var umulig å oppdrive en 2022 modell måtte vi dra innom Geir Arnestad ved AMD for å finne en brukt 2018 modell som kun hadde gått 1700 km. 2018 modellen er nesten helt lik men mangler ledbelysning og blipper funksjonen (clutch-fri nedgiring) som dagens modell har. Eksemplaret som står til salgs hos AMD på Alnabru er imidlertid i «mint condition» og var derfor et veldig bra alternativ.

Publisert:

Sist oppdatert: 03.10.2022 kl 12:25

Henning synes at Triumph Street Triple RS er en kul og maskulin motorsykkel men var før helgens testkjøring veldig spent på hvordan den egentlig er å kjøre. Street Triple RS er en modell som egentlig har satt storebrorSspeed Speed Triple litt i skyggen fordi den rett og slett fremstår som et bedre kompromiss på nesten alle områder. Power to weight ratio er god, sykkelen er lettere og har en smidigere styregeometri og har med den senere tids oppgraderinger absolutt alt den trenger for å ta kontrollen i gata.

Reason to ride

Triumph har kalt konseptet «reason to ride» og Street Triple som har legende status med sin spesielle og plystrende tresylindrede moror på 675 cc, 121 hk som fordeles på 189 kg. Sykkelen har en moderne og oppgradert tech-pakke som fungerer godt og har enkle grensesnitt til brukeren. Street Triple er loaded med oppdatert tech, den er sportslig, festlig og er en ikke minst fornuftig priset gateramp.

Forrige uke kjørte Henning Honda CBR 650 R og ble veldig begeistret for denne. Men etter noen dager på Street Trippelen får pipa en annerledes lyd og han gir følgende beskrivelse av trippelen:

Jeg opplever Street Triple som en fest av de sjeldne, sykkelen er veldig lettkjørt, og har samlet leveransen av kreftene i mellomregisteret. Jeg digger lyden fra den tresylindrede motoren og synes det er festlig med kvikkskifter. Jeg sitter godt og opplever sykkelen som mer sportslig enn Hondaen fordi peggene sitter høyere og jeg får en skarpere benvinkel. Jeg opplever at jeg sitter oppå sykkelen og ikke i den sier Henning som vektlegger at det da blir lettere for ham å bevege seg over setet. M40-bremsene fra Brembo biter så det holder og gjør bremsing til en lek.

Henning sier videre at han liker setehøyden på 82,5 cm som gjør det mulig å sitte flat-footed, men han er ikke imponert over sykkelens svingradius og mangelen på noe å holde i bak setet under handling. Men alt i alt er Triumphen så langt overlegen alt annet og det kule instrumentet som har flere forskjellige visningsmodus gjør det enda festligere å bruke sykkelen.

Henning sin konklusjon er klar, dette er definitivt en «weekend warrior», kule greier og selv om sykkelen er fra 2018 er det en «keeper», jeg har absolutt ikke lyst til å levere denne tilbake til AMD, men jeg har ennå ikke kjørt KTM eller Yamaha så det er litt tidlig å konkludere avrunder Henning.

Annonse
Annonse