Annonse
Annonse
Annonse
MC-avisa

Produkttest: IXS Montevideo RS-1000

Jakke Laget av 600D polyester, stort ventilasjonssystem i bryst og rygg, justerbar albue og overarm. Skulderhetter med utskiftbare fargede elementer. 8 ytterlo

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

Jakke Laget av 600D polyester, stort ventilasjonssystem i bryst og rygg, justerbar albue og overarm. Skulderhetter med utskiftbare fargede elementer. 8 ytterlommer og 3 innerlommer.

Tekst og foto: Lars Eide.


Skulder og albue er slitebane SAFETECH 421/520, sertifisert i henhold til EN 1621-1: 2012, nivå 2. Ryggbeskytter er sertifisert i henhold til EN 1621-2: nivå 2014 2 .

Innerfor er Membrane Montevideo-ST, IXS Montevideo St membran er et lett, vanntett og pustende innerfor. Det er enkelt å plassere det i jakken ved hjelp av glidelåser og trykknapper som sitter ordentlig på plass.


600D polyesterbukse har store ventilasjonsåpninger på låret, midjejustering med belte, antislip trim i setet, 4 utvendige lommer, lomme på hoften og refleksinnlegg. Høydejusterbare kneputer SAFETECH 520, sertifisert i henhold til EN 1621-1: 2012, nivå 2.

Jeg har brukt denne dressen en stund, og begynte med å bruke den uten innerfor. Når regnet kom ble jeg våt på innsiden ved albuen. I dette området er den noe kjølig/trekkfull. Når jeg bruker innerforet med solto-tex membran, er den fremdeles noe kjølig i albuen. Har sjekket glidelåser, men her er det trekk. Gortex-membran ligger i innerforet, og når den er montert, er dressen vanntett og jeg har ikke merket noe annsamling av vann i dressen.

Både jakke og bukse har mengder med mulighet for lufting. På jakken kan en åpne opp to områder i fronten, på overarmen og et stort område på ryggen. På ryggen får det en begrenset effekt på grunn av ryggplaten. Med denne dressen har vi ikke noen grunn til å kjøre i bare T-skjorta.


Innerforet som har Gortex-membran er godt festet med både glidelås og trykknapper, og sitter som det skal uten å vri seg og løsne i armer og ben.


Det er et hav av glidelåser på dressen, så det at de har en egen farge på glidelåsen på innerforet i front, gjør det lettere å finne rett glidelås. Det er noe plundrette å koble bukse og jakke, men det blir det som regel alltid. Med alle disse luftespalter og glidelåser blir det en del rom som ikke er lommer, men som kan oppfattes som det. Til å begynne med puttet jeg nøkler i det jeg trodde var brystlomme, og de havnet de nederst i jakken. Men når en venner seg til dette går det fint. En god og robust dress som egner seg godt i all slags vær, kanskje særlig på varme sommerdager med god lufting.

Annonse
Annonse