ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
MC-avisa

Primustreffet for gang nr. 50.

Årets primustreff var det femtiende i rekken, og fremdeles møter folk som har vært på det aller første treffet opp. Nærmere 90 sykler og hele 11 nasjoner var representert. Rundt halvparten av deltakerne på årets primus var utlendinger.

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

Sist oppdatert: 02.03.2022 kl 21:01

Tekst og foto Kyrre Hagen.

I helga som var gikk som det femtiende Primustreffet av stabelen på Fjorda. Dette er et område som ligger idyllisk til på fjellet mellom Sperillen og Randsfjorden.

[Video mangler etter import...]

Med åpne grenser igjen lå det an til et treff av den gode sorten, og det ble det også. Hele elleve nasjoner var representert, og alle koste seg i området rundt den lille skogsbilveien der treffet er lokalisert. Selv om flertallet her oppe er menn, tipper jeg at ca. 10 % av de ca. 120 deltakerne var kvinner. Jeg så imidlertid ingen damer som kjørte sykkel selv. Dette burde vært gjort noe med. Kanskje en utfordring til WIMA.

Vi snakket med tre karer som hadde kjørt helt fra Bolognia i Italia; Silvio Ventuei, Renate Cusinato og Lorenzo Moretti. De hadde kjørt gjennom Sverige og opp til Nordkapp før de ankom Primus. Så langt ca. 3.500 km, og de hadde godt over 1000 km igjen. Turen hadde tatt en måned. I Sverige hadde den ene sykkelen havarert på vei oppover. Derfor var alle mann på én sykkel. Til gjengjeld var dette en BMW K 1600 GLT med påmontert sidevogn registrert for fire. Tre voksne mannfolk og et tremannstelt i en måned er imidlertid ganske intimt.

Vi traff også på Odd Annar Kristiansen fra Raufoss, som var med for 49. gang. Han hadde bare skulka en gang, da Primustreffet og Krystallrally havnet på samme helg. Da ble valget vanskelig. På det første Primustreffet skal det ha vært ca. 12 sykler, ifølge Odd Annar. Han forteller oss at også Vedsamlertreffet, som arrangeres på samme plassen i slutten av oktober, snart har vært arrangert like mange ganger. I tillegg ble det noen år arrangert gummibåt-treff på sommeren her noen år. Da hadde deltakerne med seg gummibåter som de padla rundt på Fjorda med.

Til stede på årets treff var også Nils Eckhoff som også har vært med på første Primustreffet som gikk av stabelen i 1973. Nils er den som utstyrer deltakerne på treffet med klistremerker.

Det er også hyggelig at det er rekruttering til treffet. Vi snakka med fire unge karer fra Dokka, som ankom på mopeder til treffet. Alle var innstilt på lappen på tung sykkel, og jeg er usikker på hvor mange ganger de passerte teltet vårt i løpet av helga.

Temperaturen på Fjorda varierte i år som andre år ganske mye. Natt til lørdag datt gradestokken ned på minus 20,5 grader. Vi hadde det med andre ord nokså kaldt nede i soveposen. Natt til søndag kan det knapt nok ha vært under minus 10 grader, noe som nesten føles som ei sommernatt i denne sammenhengen.

Det er herlig at Primustreffet er tilbake i gammelt gjenge. Alle deltakerne så ut til å ha en kald, men strålende helg.

Flere bilder fra årets Primustreff:

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse