Annonse
Annonse
Annonse
MC-avisa

The Aussie & The Indian

Det finnes noen motorsykkelentusiaster som trekker sin motorsykkelinteresse lenger en de fleste av oss. De som lever og ånder for motorsykkellivet og som har gjort motorsykkelen til en vesentlig del av tilværelsen. I denne kategorien finner vi definitivt Chris Keeble fra Sydney. Tekst: Gunnar J. Lundal. Foto: Gunnar J. Lundal / Chris Keeble. Først publisert i MC-avisa nr. 2-20. Hun er skribent, kreativ regissør og teaterprodusent, har bakgrunn og utdannelse i teater og har produsert alt fra

Publisert:

Det finnes noen motorsykkelentusiaster som trekker sin motorsykkelinteresse lenger en de fleste av oss. De som lever og ånder for motorsykkellivet og som har gjort motorsykkelen til en vesentlig del av tilværelsen. I denne kategorien finner vi definitivt Chris Keeble fra Sydney.

Tekst: Gunnar J. Lundal.

Foto: Gunnar J. Lundal / Chris Keeble.


Først publisert i MC-avisa nr. 2-20.

Hun er skribent, kreativ regissør og teaterprodusent, har bakgrunn og utdannelse i teater og har produsert alt fra Rugby League-kamper til Shakespeare. – Produksjonsselskapet mitt produserer det jeg kaller The Rockumentary Series, forteller hun. – Jeg forsker på og skriver om rock-ikoner, og vi utvikler live show med historier, live band, bilder og opptak. Altså en totalopplevelse! Chris Keeble reiser verden rundt for å finne og skrive om motorsykkelvennlig innkvartering, spesielle destinasjoner, mennesker, interesser og mer. Et hovedmål er å oppdage veier som fører til musikkfestivaler og konsertdestinasjoner, og kanskje møte noen musikalske ikoner og motorsyklene deres. I tillegg sysler hun også med film og er utøvende produsent for et uavhengig kanadisk selskap som for tiden er under utvikling.

Siden hun var liten, har hun alltid likt å være alene, sier hun, men legger til: – Ikke misforstå, jeg er veldig sosial og har en bred vennekrets på mange områder, men de mest tilfredsstillende øyeblikkene i livet for meg er når jeg er ute på landeveien på motorsykkelen min, og det er også da jeg føler meg helt i harmoni med meg selv. Da avslutter jeg vanligvis dagen med masse med ideer og prosjekter som skal startes. Mitt neste kunstneriske prosjekt er å skrive et skuespill mens jeg kjører motorsykkel rundt i Australia!

– For tiden kjører jeg en personlig tilpasset Indian Chief 2017 som jeg har døpt Calamity Jane. Fra det øyeblikket jeg bestemte meg for å gå over til en Indian motorsykkel, hadde jeg en klar visjon om hva jeg ønsket å lage. Jeg har utformet alle aspekter og den er blitt veldig skreddersydd.

Chris Keeble har kjørt motorsykkel i over 30 år, og har alltid hatt et kjærlighetsforhold til Indian motorsykler. Så da dette ikoniske merket kom tilbake for alvor i regi av Polaris, så grublet hun en del og ble en flittig gjest hos Indianforhandleren i Sydney. Og etter hun hadde beskrevet sin visjon, fikk hun fantastisk god hjelp av gutta hos Indian til å bygge opp denne spesielle sykkelen.

Til vårt avtalte intervju ankom Chris Keeble på sin scooter. Denne hadde hun til praktisk bruk i bygatene i Sydney. I likhet med damen selv og hennes motorsykkel, så var også scooteren litt utenom det vanlige.

Chris Keeble er en bestemor på 60 år, som jobber på heltid, driver selskapet sitt og deltar på turnéer. Så hun lever et hektisk og travelt liv. Men hun benytter hvert ledige minutt hun får til å kjøre motorsykkel. Hun kjører motorsykkel over hele Australia og gjennomfører også regelmessig turer til forskjellige deler av verden hvor hun også lager reisereportasjer. I 2018 kjørte hun i USA for sjette gang. I 2019 ble det New Zealand, Japan og Italia.

Når blir det Norge, spurte jeg. – I 2020 er programmet fullt, men kanskje i 2021. Så får vi se, er svaret Chris ga. Jeg gjorde i hvert fall mitt beste for å reklamere for Norge som et av verdens beste land å kjøre motorsykkel i.

Chris beskriver seg selv som en arbeidsnarkoman, og hun leter alltid etter ideer til nye prosjekter. For tiden jobber hun med å produsere et arrangement som skal avholdes i Australia lørdag 9. mai 2020. – Der skal vi forsøke å knuse rekorden for flest Indian motorsykler i en parade, som nylig ble satt til 651 i USA. Det skal bli en flott begivenhet som holdes i en by som heter Silverton, som mange lesere vil gjenkjenne som innspillingssted for Mad Max 2. Deretter er min plan å skipe ”Calamity Jane” over til USA og kjøre der i tre måneder.

Frihelger setter hun seg vanligvis på sykkelen, kjører, finner et sted å overnatte og gjerne en pub for å treffe interessante mennesker. – Jeg tilhører ett nettverk kalt Indian Motorcycle World, hvis medlemmer kommer fra alle verdenshjørner. Vi støtter hverandre, og jeg er stolt av å representere Australia og er også det eneste kvinnelige medlemmet på dette stadiet, sier hun.

Det bringer oss over på temaet kvinner og motorsykler. – Jeg har et ordtak som jeg har stjålet fra Eleonor Roosevelt: “Veloppdragne kvinner skaper sjelden historie.” Og til mine kvinnelige med-bikere vil jeg si: Vær trygg, vær modig og vær litt gal, avslutter Chris Keeble.

Jeg er ikke det minste i tvil om at dette fyrverkeriet av en dame lever opp til sitt ordspråk om å være trygg, modig og litt gal. Og vi har bruk for slike fargeklatter også i MC-miljøet.

#Nyhet

Nøkkelord

Annonse
Annonse