Annonse
Annonse
Annonse
MC-avisa

Portrett med Tom Melby – Tilrettelegger for MC-opplæring

KORT OM:

Publisert:

Tom Melby er en gammel kjenning i norsk MC-bransje og -miljø. Han har blant annet vært aktiv i road racing, drevet MC-butikk og jobbet en årrekke for Honda-importøren Kellox. I dag driver Tom trafikkskole sammen med datteren Kristine.

Tekst og foto: Anders Eidevik.

Tom Melby har mange jern i ilden, noe som for tiden dessverre går ut over egen MC-kjøring. Men han legger i det minste til rette for at andre skal få tatt MC-lappen gjennom å tilby MC-opplæring på AB Trafikksenter på Rommen i Oslo.

– Det er alltid spennende hvor mange som skal ta førerkort ved skolen, og det er gøy å se progresjon hos elevene fra å kunne lite til å bli motorsyklist, sier Tom engasjert.

Kan du kort oppsummere din «karriere» som motorsyklist?

– Jeg begynte å jobbe på HONDA-Jeco Motor tidlig på 80-tallet, og samtidig startet jeg med Road racing. Fikk egen butikk i ‘86 og drev Romerike motorsenter som ble flyttet og omdøpt til Skøyen Motorsenter i ’89. I ‘91 måtte vi gi oss da det ikke var noe salg igjen i Norge. Jeg begynte å jobbe på Kellox i 1994 og ble der frem til 2009. Etter det har det vært trafikkskole for alle penga. Så nå driver jeg jo fortsatt med motorsykkel, men på opplæringssiden. Før var jeg som sagt veldig engasjert innen Road racing, alt fra å selv være aktiv på 80-tallet til organisering på mange plan. Så alt i alt har jeg veldig lang fartstid med MC, og kanskje det meste innen det.

Tom har jobbet med Honda i en årrekke, både på forhandler og importørsiden. Da er det ikke akkurat unaturlig at trafikkskolen som Tom og datteren driver benytter MC-er med Honda-logoen på tanken.

Denne 1982-modell CB 900 F bærer det klingende tilnavnet "Lady Sofie". I 2017 vant denne utmerkelsen for Norges fineste Classic.

Direkte inne fra Tom Melby sitt «furterom». Dette prosjektet har arbeidstittelen "Sir Tom".

En av vårens elever ved AB Trafikksenter, ledsaget av kjørelærer Kashif Majeed.

Tom sammen med "Lady Sofie" og beviset på at denne nydelige restaureringen ble kåret til Norges fineste Classic i 2017.

Annonse
Annonse