Annonse
Annonse
Annonse
MC-avisa

Michael Kristensen – setter i stand motorsykler som andre ville kastet

Michael Kristensen stilte ut en nydelig sort og gullakkert Suzuki GSX-R 750 '87 på Oslo Motor Show 2019. Jeg kom i prat med han da, og det var ingen tvil om at

Publisert:

Michael Kristensen stilte ut en nydelig sort og gullakkert Suzuki GSX-R 750 '87 på Oslo Motor Show 2019. Jeg kom i prat med han da, og det var ingen tvil om at Kristensen har et lidenskapelig forhold til det han driver på med. Her følger et portrettintervju med denne ekte MC-entusiasten.

Tekst: Anders Eidevik.

Foto: Privat.

Det er ingen tvil om at det er motorsykkel som gjelder for Kristensen. Stallen er fylt opp med en førstegenerasjons Suzuki GSX-R, en Nimbus 750 fra 1952, en Honda NX650 og en Yamaha XT660Z. Foruten grunnkurs i mekanisk er han selvlært, en kunnskap som er utviklet gjennom årevis av fiksing og reparering av små og store motorsykler. Aller helst skal det være veteraner. Kristensen er også opptatt av at MC-miljøet skal preges av et samhold som alle er velkomne til å delta i.

PS: Bilder fra arbeidet på GSX-R'n kan ses nederst i denne artikkelen.

Hva er høydepunktene dine fra 2019-sesongen?

– At min Suzuki GSX-R 750 fra 1987 ble ferdig i februar, og at jeg fikk stille den ut på Bergens første MC-messe på Bønes i slutten av mars. Videre at jeg vant prisen for beste bygg i Bergen på MC-vårmønstringens 30-årsjubileum, noe som førte til at jeg fikk invitasjon til Oslo Motor Show i høst.

Er det en hendelse eller reise du kommer til å huske ekstra godt fra årets sesong?

– Ja, det at jeg fikk GSX-R'n på veien i februar og at den har prestert så langt i år. Jeg fikk også kjørt til Stavanger og var med på Gentleman's ride der sammen med en barndomskamerat.

Du har åpenbart en stor MC-interesse, Michael. Hvordan og når ble den vekket?

– Det stammer fra den gang jeg så min fars motorsykkel. Jeg ville ha min egen, og det ble en Suzuki AC50 fra 1978. Den gang var jeg 11–12 år, og det har gått i motorsykler siden. Til tross for at nærmeste nabo var politimann. Det har gått slag i slag med MC-er av alle slag, og hadde en kompis problemer, ja, så hjalp jeg og fikset problemet.

Hva er det mest givende med å fikse og restaurere MC?

– Det er den gleden det er i å sette sammen noe som andre vil kaste og få det til å se nytt ut – og at det virker. Ikke minst det å møte andre som driver med det samme og dele erfaringer med hverandre.

Er det noe ekstra spesielt med det du driver med som du vil få frem?

– Det er vel det at alt gjøres selv. det er ingen som har hjulpet meg med noe. Jeg sender ikke vekk deler for at andre skal sandblåse, dreie, justere eller lakkere en ramme eller en del, det gjør jeg selv i godt selskap med mine kamerater. Jeg har faktisk kun grunnkurs i mekanikk, og ellers er alt selvlært. Jeg vil si at man ikke må være redd for å prøve noe nytt, og lurer man på noe, så er det bare å spørre seg fram.

Er det noen du ønsker å gi spesiell ros til?

– Ja, det er det. Mine kamerater Johan Løvold og Geir Moltumyr for god støtte når en har stått fast. Ønsker også å rette en takk til Henning Dyrkolbotn for god hjelp til messen i Bergen og til Oslo Motor Show. På Oslo Motor Show fikk jeg også stor hjelp av Mathias Bruland som hjalp med rigging av MC på bil/henger. Jeg vil også rette en takk til Håkon Smeby som fortalte om meg til MC-avisas reporter på Oslo Motor Show.

Hva er ekstra viktig for at du og likesinnede skal kunne nyte MC-hobbyen?

– At vi har treff der alle kan møtes og dele info, vise fram hva man har og har gjort, og gjerne at man reiser rundt om der en bor og besøker "garasjen" til venner og bekjente.

Til slutt, har du noen tanker om hvordan vi kan bli flinkere på rekruttering og inkludering inn i MC-fellesskapet?

– Det at man inviterer folk med seg på MC-tur så de får oppleve det selv, gjerne på treff eller liknende. MC-miljøet må preges av samhold og at alle er velkomne.

KORT OM:

Navn:

Michael Kristensen

Bor:

Bergen

Familie:

Gift, 2 jenter 6 og 10 år

Kjører:

Førstegenerasjons Suzuki GSX-R, Nimbus 750 fra 1952, Honda NX650 og Yamaha XT660Z

Medlem i:

Classic bike owners club i Bergen.

Hobbyer:

Fikse og reparere store og små motorsykler, helst veteraner.

Kjørt i 2019:

Hovedsakelig i nærområde, men har også turer til Sandnes/Stavanger

PS: Michael Kristensen kan følges på Instagram under kontoen "verksted_76".

Bildegalleri med Suzuki GSX-R 750 fra 1987:

[Bildegalleri mangler etter import...]

#Nyhet

Annonse
Annonse