ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

Pole position og tidenes raskeste runde på Mugello av Rossi

Hjemmefavoritten og publikumsyndling Valentino Rossi skuffet ikke hjemmefansen i kvalifiseringen til årets MotoGP-runde på den superraske Mugello-banen i Italia.

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Det lå i luften allerede da at banens beste rundetid på 1:46,489 var truet, og trusselen ble ikke noe mindre når Ducatisjåfør Andrea Dovisiozo satte ny toppfartsrekord i MotoGP med 356,4 km/t. Og når regjerende verdensmester Marc Marquez senket den med 5 hundredeler til 1:46,439 allerede på FP3, var antakelsene et faktum. Med det signaliserte han at det sannsynligvis kom til å bli tidenes raskeste kvalifisering på nydelige Mugello. Og det ble det. Ianonne var den første som senket rekorden ytterligere til 1:46.347 og ledet det hele frem til det gjenstod to minutter. Da var det Valentino Rossi sin tur til å toppe listen med utrolige 1:46.208!

Det var imidlertid en kamp til døra mellom fem førere, og noe overraskende var det vel at det ble Jorge Lorenzo som var nærmest Rossi, kun 35 tusendeler bak, deretter fulgte Vinales, Ianonne og Petrucci. Marquez måtte nøye seg med sjette startspor. Publikum responderte som vanlig med å male Mugellos grønne dal med gul røyk, og kjenner vi de rett, vil ikke Mugellos midlertidige «gultåke» legge seg før på mandag. Det ligger an til tidenes race på denne banen akkurat nå.

I de mindre klassene Moto2 og Moto3 ble det henholdsvis italienske Mattia Pasini og Jorge Martin fra Spania som var raskest og står i fremste startspor på morgendagens løp.

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse