Annonse
Annonse
MC-avisa

Pass som passer: Timmelsjoch

Timmelsjoch (Østerrike, 2509 moh.)

Publisert:

På Østerrikesiden er veien behagelig god, svingene er runde og fine, og fryden ved å klatre opp fjellene er dyp! Oppstigningen skjer på en måte i to etapper: Først fin vei opp til bomstasjon (de er gode med det i Østerrike!), så bort et flatstrekk, og deretter hårnåler opp i høyfjellet. Høyden er merket av i hver sving, så du kan følge med på hvor fort du klatrer. Landskapet er litt karrig med mye stein og en definitiv følelse av fjell.

På toppen passerer du grensen til Italia, og veien forandrer navn til SS44bis. Timmelsjoch er skille mellom Østerrike og Italia, men det er også et skille i natur. Italiasiden er frodig og grønn, mens nordsiden er karrig. Utsikten fra toppen er rå: Du ser ut over Alpene, og veien slynger seg som en tynn grå serpentiner nedover fjellsiden.

Turen ned tar deg gjennom Passeiertal til San Leonardo in Passiria via en rekke skarpe hårnålssvinger med dype fall på utsiden, noen små tunneler og en utsikt som burde være obligatorisk opplevelse. Veistandarden står langt tilbake fra den på nordsiden: Sprekker, hull og manglende autovern gjør at du må skjerpe deg mer. Det er ingen vits i å prøve å være den raskeste – de lokale kjører fra deg uansett, for de kan det!

Vi gir terningkast 4 i vanskelighet og 5 i naturopplevelse (soleklar 6'er for førstereisere).

#Nyhet #Fjellpass

Nøkkelord

Annonse
Annonse