Annonse
Annonse
Annonse
MC-avisa

Pass som passer: Passo Falzarego

Passo Falzarego (Italia, 2105 moh.)

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

Cortina di Ampezzo er lett å finne. Det ligger midt i Dolomittene og er et kjent vintersportssted. Vestover fra Cortina går det en vei som heter SR48. Den fører deg opp gjennom rolig skogsterreng i fjellsiden vest for Cortina og opp til toppen. Veien opp fra øst gir ikke de store utfordringene, men til gjengjeld går det greit å holde skikkelig tempo – noe som er artig i seg selv! På toppen kan du sette deg inn i en taubanevogn og la deg frakte opp til luftige 2779 meter på Lagazuoi. Dette er det høyeste punkt du kan nå i Dolomittene uten å måtte klatre og gå i timevis! På toppen av Falzarego kan du enten ta til høyre mot Passo Valparola eller fortsette rett frem mot Andraz.

Om veien opp fra øst er rolig, så er den som går ned på vestsiden desto mer krevende. Den kaster seg bratt nedover fjellet i skarpe hårnålssvinger. Hvis du kjører fullastet feriesykkel, vil du fort lære å verdsette gode bremser! Egentlig er utsikten ganske lekker – i hvert fall før du kommer ned i skogen, men svingene kommer tett, så der er lite tid til å se seg om.

Falzarego er ikke av de mest oppsiktsvekkende passene, men det er en fin forbindelse mellom Bolzano i vest og Cortina i øst. Dessuten er taubanen på toppen brutalt rå!

Vanskeligheten er 3 av 6 på østsiden og 4 av 6 på vestsiden. Naturen fortjener en 5er, mens taubanen gir vi 10 blank på en skala fra 1–6!!

#Nyhet #Fjellpass

Nøkkelord

Annonse
Annonse