ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

Øystein Kjørstad ble verdensmester igjen

Øystein Kjørstad har vært i USA og kjørt World Police and Fire Games 2019, som blir regnet som VM for politi og brannmenn (og damer). Tekst: Anders Hørtvedt. Foto: Livredd.info. Dette er "leker" noe à la OL, med ut utall ulike grener. Øystein deltok i MX og enduro, som tidligere. I 2015 ble det full klaff med 2 gullmedaljer. Da overrasket han nok mange, inklusive seg selv. i 2017 gikk det ikke fullt så bra, da punkterte han i ledelse i enduroløpet og ble diska der om jeg ikke husker feil. Men b

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Øystein Kjørstad har vært i USA og kjørt World Police and Fire Games 2019, som blir regnet som VM for politi og brannmenn (og damer).

Tekst: Anders Hørtvedt.

Foto:
Livredd.info.

Dette er "leker" noe à la OL, med ut utall ulike grener. Øystein deltok i MX og enduro, som tidligere. I 2015 ble det full klaff med 2 gullmedaljer. Da overrasket han nok mange, inklusive seg selv. i 2017 gikk det ikke fullt så bra, da punkterte han i ledelse i enduroløpet og ble diska der om jeg ikke husker feil. Men bronse i MX er jo heller ikke dårlig å komme hjem med.

Men i år var det nye løp og nye muligheter. Årets åsted var Thunder Valley MX i Denver, Colorado. 2000 meter over havet, med tynn luft og alt som det fører med seg av utfordringer for mann og maskin.

Slitsomt i høyden!

Det begynte med trening på onsdag, og Øystein merka fort at den tynne lufta kunne bli en utfordring. Han sleit med pusten, hadde følelsen av å ikke få luft nok. Kondisen virker jo litt dårligere når det er mindre oksygen i lufta. Men sykkelen funka bra.

Sykkelen (KTM 250 4takt) han hadde leid, var fra firmaet Kurt Nicoll's Champion MX. Den var selvsagt satt opp for høyden, men gikk (som forventa i slik høyde) litt dårligere enn Øystein er vant til. Til gjengjeld var det Cone valve gaffel og Traxx bakdemper, topp komponenter fra WP som jo er velkjent her hjemme også. Akkurat det at sykkelen går dårligere i høyden er jo likt for alle, så ingen ulempe sånn sett.

Herr Nicoll med sine sykler:

Øystein forteller at han var veldig fornøyd med sykkelen og servicen han fikk av Kurt Nicoll. Nicoll er en gammel Cross-helt, opprinnelig fra England. Men bor nå i California og lever av å levere MX-opplevelser. En mann som kan sitt fag.

Torsdagen var dagen for MX løpet. 20 minutters trening, så to heat a 20 minutter. Første heat hadde han vansker med pusten, men andre heat gikk veldig bra. Sammenlagtresultatet holdt til sølv i klassen! Veldig fornøyd med det, og med rette. Dette er også en mann som kan sitt fag.

Fredag var det enduroløp. Ny sykkel, ny bane. Flott fjæring som fungerte perfekt. Det samme gjaldt resultatet. Dette var dagen da alt stemte. Pusten holdt bra, ikke noen følelse av å få for lite luft. Sykkelen fungerte perfekt. Kroppen fungerte. Og resultatet ble Gull!

Vi gratulerer! Se alle bildene fra enduro og cross på Livredd.info.

Øystein sier:

– Champion MX med Kurt Nicoll som team-manager leverte en helt ny sykkel til meg med rå fjæring.

Veldig stolt av å representere Kongsberg Brann og redning, og kjøre #703 sykkelen først i mål. Tusen takk for all hjelp, støtte og flotte bilder, Christian Berg.

Bildegalleri:

[Bildegalleri mangler etter import...]

#Nyhet

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse