ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

Ole Bjørn Plassen – topp 5 i Spania etter fantastisk opphenting

Ole Bjørn Plassen kjørte inn til en imponerende 5. plass etter å ha startet fra 14. startspor og vært så langt nede som 20. plass etter starten. Pressemelding fra Plassen Roadracing Team. Foto: Fran Salamander, Franfoto.es. I helgens runde det spanske roadracing-mesterskapet bemerket Ole Bjørn seg med en fantastisk opphenting. Etter lørdagens kvalifisering på varierende forhold startet han fra en litt skuffende 14. plass. Ole Bjørn hadde på fredags treningen vist glitrende rundetider, m

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Ole Bjørn Plassen kjørte inn til en imponerende 5. plass etter å ha startet fra 14. startspor og vært så langt nede som 20. plass etter starten.

Pressemelding fra Plassen Roadracing Team.

Foto: Fran Salamander,
Franfoto.es.

I helgens runde det spanske roadracing-mesterskapet bemerket Ole Bjørn seg med en fantastisk opphenting. Etter lørdagens kvalifisering på varierende forhold startet han fra en litt skuffende 14. plass.

Ole Bjørn hadde på fredags treningen vist glitrende rundetider, men været og konkurrenter som cruiset i idealsporet gjorde at han ikke fikk noen frie og optimale runder under lørdagens kvalifisering.

Allerede på søndagens warm-up var det en annen Ole Bjørn vi så og han satte flere gode tider og var nest raskets av alle.

På søndagens løp fikk han en bra start og tok noen førere inn i første sving, desverre fikk en fører foran han ett highside tilbud som førte til at mange førere passert på utsiden. Ole Bjørn var helt nede på 20. plass og teamet så litt svart på det.

Men Ole Bjørn satte opp ett forykende tempo og passerte fører etter fører, plutselig var han topp 10, og hadde bedre tempo enn førerene foran. I en lang periode var han raskeste fører på banen, selv med ofte flere forbikjøringer per runde.

Desverre måtte han slå av litt på tempoet på slutten, etter å ha brukt mye dekk på å kjøre seg opp igjennom feltet. Dekkene slites ofte litt fortere med rykk og napp-kjøring som det ofte blir når man må kjøre forbi såpass mange førere. Han kom i mål på 5. plass, kun 1 sekund etter 4. plassen til stormende jubel i teamet.

Jesper Jeppesen som også kjører i teamet hadde vist meget bra fart under fritreningen på fredag, og lå ann til sin beste kvalifisering noensinne, desverre krasjet han og skadet hånden allerede på første kvalifiserings runden. Hånden fikk en såpass trøkk at han ikke klarte å kjøre noe mer.

Teamet hadde i helgen hjelp av Pontus Vågberg fra Öhlins. Han jobber til daglig med demping for verdens beste førere. Teamet hadde meget stor nytte og hjelp av hans kunnskap og erfaring. Ole Bjørn har trua på at det kan være den siste lille biten som måtte på plass for å komme på pallen i årets 2 finaleløp på Jerez 20.–21. oktober. Ettersom pallkampen i helgen i utgangspunktet var over etter den dårlige kvalifiseringen.

Nå lader teamet for finalene på Jerez 20.–21. oktober.

Bildegalleri:

[Bildegalleri mangler etter import...]

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse