Annonse
Annonse
MC-avisa

Oddbjørn Myklebust – forventninger og MC-gleder 2021

Vi har spurt noen av MC-avisas faste bidragsytere om de vil dele deres MC-drømmer og tanker for kommende sesong. Vi håper våre lesere blir inspirert – hold ut, MC-sesongen 2021 er like om hjørnet!

Publisert:

Sist oppdatert: 08.02.2021 kl 09:01

Her er bidraget fra redaktør Oddbjørn Myklebust:

Ny sesong, bare muligheter!

Først og fremst gleder jeg meg til at det igjen blir vår, at solen varmer mer og mer og jeg endelig kan rulle ut tohjulingen igjen. I år blir det vel riktigere å si tohjulingene i flertall i og med at jeg i løpet av fjoråret ble eier av fem gamle Kawaer. De i tillegg til Road Kingen min har nå tatt opp all plass i garasjen og det skal bli greit å få luftet dem. I fjor fikk jeg øynene opp for hvor mye motorsykkelglede man kan tyne ut av mindre, rimeligere motorsykler med sjel.

Nå vil det sikkert være noen der ute som vil hevde at motorsykler fra Japan er sjelløse, at de må komme fra Amerika, England eller Tyskland for å ha sånt. Vel, det trodde jeg også, helt til jeg ble kjent med Kawasaki-veteraner. Jeg har blitt skikkelig glad i dem. Da de ble kjøpt var de nærmest forkomne vrak uten fremtid å regne. Restaurering er altfor dyrt, så de har heller fått nytt liv som noe som best kan betegnes som «Café Scramblere». Alt arbeid for å vekke dem til liv har jeg gjort hjemme i garasjen og i lakkboden. Gøyale motorsykler som definitivt har sin særegenhet og byr på så uendelig mye rimelig MC-glede.

Noen av dem, gjerne alle blir solgt til våren, jeg har ikke plass. Kanskje selger jeg Road Kingen min også. En helt suveren sykkel, men blir så alt for lite brukt. Den har tatt meg på mange flotte turer og gitt storslagene MC-opplevelser så kanskje den er fredet, vi får se ...

Jeg har ikke de store turplanene for kommende sesong, men plutselig kommer de. Det hadde vært stas å ta turen nordover, for meg er det mye uoppdaget turterreng i den retningen. Nordkapp blir for ambisiøst for min del, men gjerne Lofoten, det hadde vært noe!

Fjoråret med gamle Kawaer lærte meg at turene ikke trenger være lange for at de skal være storslagne. Fra mitt hjem i Sandnes har jeg enorme turmuligheter i området rundt meg. Legger jeg ut på en dagstur, får jeg med meg det flate jærlandskapet og de fantastiske strendene. Kjører jeg sørover mot Flekkefjord, er jeg plutselig i et helt annet landskap. Vel fremme i Flekkefjord, etter stopp i vakre Sogndalstrand og husene under fjellet i Jøssingfjord, hersker det sørlandsstemning. Setter jeg så kursen mot hytta i Sirdal går veien gjennom det utrolige fjordlandskapet før en er oppe på høyfjellet. Med andre ord, her er bare muligheter, og alt er gratis, for utenom bensinen da.

Derfor gleder jeg meg til igjen komme ut å rulle. La oss gjøre alt vi kan for å lage en fantastisk MC-sesong.

Annonse
Annonse