ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

OBS! Hull i asfalten

Hull i asfalten etter vinteren er en plage for dem med fire hjul og kan være livsfarlig for oss på to. Veimyndighetenes respons kan også være av tvilsom karakter, noe vi selv fikk erfare i Telemark i fjor: Et uvarslet og umarkert skarpt søkk i utgangen av en uoversiktlig sving kostet oss en bulk i framfelgen og tvang fram bytte av hjul. Da vi rapporterte saken til vesenet i Telemark, fikk vi høre at ingen andre hadde meldt fra om det, så de kunne ikke se at det var et problem. På forespørsel om

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Hull i asfalten etter vinteren er en plage for dem med fire hjul og kan være livsfarlig for oss på to. Veimyndighetenes respons kan også være av tvilsom karakter, noe vi selv fikk erfare i Telemark i fjor:

Et uvarslet og umarkert skarpt søkk i utgangen av en uoversiktlig sving kostet oss en bulk i framfelgen og tvang fram bytte av hjul. Da vi rapporterte saken til vesenet i Telemark, fikk vi høre at ingen andre hadde meldt fra om det, så de kunne ikke se at det var et problem. På forespørsel om de hadde forsikring som dekket dette, var svaret at de hadde nok det, men ettersom bevisbyrden lå på klager, var det vanligvis ingen som fikk erstatning. Da vi ble litt skarpe i responsen la damen like godt på …

Men, det er ikke bare her til lands at dårlig asfalt er et problem. Engelskmennene har gitt blaffen i vedlikehold minst like lenge som oss. Asfalten der kan være oppsiktsvekkende dårlig, noe en motorsyklist fikk erfare. Klager til rette vedkommende hadde ingen effekt, så vår venn fant ut han fikk ta saken i egne hender: Ved hjelp av en gammel hjelm, et par hansker og en halloween-hodeskalle, varslet han asfalthullet på en original og iøynefallende måte – som bildet viser.

En talsperson for veimyndighetene sier, med typisk forutsigbarhet: «Dersom et hull rapporteres til oss, sender vi ut folk for å vurdere det i løpet av neste dag. Dersom det anses farlig, vil det bli reparert senest innen 6 måneder – da som en del av et større lappe eller utbedringsprogram.». Det kan se ut som om det er penger som styrer, ikke fare for liv, både her og i England.

Nå som det er vår: Vær OBS på langsgående sprekker, voldsomme telehiv som kan være vanskelige å se, hull, sand og grus som ikke feies bort, osv., osv. Vinteren har vært hard med veiene, og veiene kan være harde med deg.

#Nyhet

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse