Annonse
Annonse
Annonse
MC-avisa

Nytt sjarmtroll i 600-segmentet fra Aprilia

Aprilia er kjent for å levere kjøremaskiner med lav vekt, høye ytelser og herlige kjøreegenskaper. Under årets EICMA-messe i Milano dro Aprilia sløret av nydelige RS 660. Tekst: Ole-Andreas Isdahl. RS 660 er en italiensk skjønnhet som går rett inn i kategorien for «head-twistere» med sine nydelige proporsjoner og linjer. Det er overhodet ikke vanskelig å se at den kommer fra storebror RSV4. Skjønnheten veier bare 169 kg og leverer 100 hk, hvilket tar den frem blant de beste i sin klasse hva

Publisert:

Aprilia er kjent for å levere kjøremaskiner med lav vekt, høye ytelser og herlige kjøreegenskaper. Under årets EICMA-messe i Milano dro Aprilia sløret av nydelige RS 660.

Tekst: Ole-Andreas Isdahl.

RS 660 er en italiensk skjønnhet som går rett inn i kategorien for «head-twistere» med sine nydelige proporsjoner og linjer. Det er overhodet ikke vanskelig å se at den kommer fra storebror RSV4.

Skjønnheten veier bare 169 kg og leverer 100 hk, hvilket tar den frem blant de beste i sin klasse hva angår vekt/effekt-forholdet. Ramme og svingarm er laget av aluminium, og eletronikkpakken er hentet fra Aprilia sin racingavdeling. Med en potent tolsylindret rekkemotor, svært gode førerasistansesystemer og topp kjøreegenskaper blir nok dette en svært morsom sykkel å kjøre. Kåpeseksjonen har fått et design som ikke bare er vakkert, men bidrar også til å holde sykkelen stabil i høye hastigheter.

De største Aprilia-modellene har ikke kommet så godt ut av det norske avgiftssystemet, og merket trenger så absolutt en modell som ikke blir for kostbar og utilgjengelig for hvermansen. Selv om RS 660 er bortimot uslåelig på design og effekt, må den også kunne matche konkurrentene på pris for å slå virkelig godt an.

Aprilia har også utviklet en naken utgave, Tuono 660, som foreløpig er på konseptstadiet. Denne modellen har de samme tekniske kapasitetene som RS 660 og leverer 95 hk. I likhet med Tuono V4 1100 RR har Tuono 660 fått en liten lyktekåpe, en oppreist sittestilling og et bredt og godt styre, hvilket vil gjøre den svært god å kjøre. Denne modellen kommer nok også til å bli svært populær i Norge.

Aprilia lager som kjent enestående kjøremaskiner hvor det brukes komponenter av høy kvalitet. Vi anbefaler derfor alle som ikke har kjørt disse herlige modellene å prøve. Dette utstyret får nemlig blodet til å bruse – de er frekke og har en særegen og morsom styregeometri som vil fremprovosere smil og mye kjøreglede.

Aprilia RS 660, og alle andre 2020-modeller som kommer til det norske markedet, vil selvfølgelig få enda mer omtale i Norsk MC-katalog 2020 som kommer til en bladhylle nær deg 12. desember.

#Nyhet #Aprilia #EICMA2019

Nøkkelord

Annonse
Annonse