ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
MC-avisa

Vafler og veteraner på Burud

Sesongen er på hell, men på en fin onsdagskveld samles fremdeles hundrevis av motorinteresserte seg på Norsk Motorhistorisk Senter på Burud i Øvre Eiker.

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

Tekst og foto: Kyrre Hagen

Den gamle militærleiren på Burud fungerer nå som museum, og inneholder blant annet en gammel bensinstasjon, brannstasjon og en bane der barn kan kjøre elektriske biler. Men på onsdagskvelder på sommerhalvåret er det dessuten et treffpunkt for motorinteresserte, og på en kveld med fint vær kan det ofte samler det seg flere hunder mennesker her.

Kjører du motorsykkel, kan du kjøre helt inn på området. Det samme gjelder dersom du har en veteranbil, eller en nyere litt spesiell bil. Om du kommer med vanlig bil henvises du til parkeringsplassen på utsiden av området. Vaktene er nøye, og slipper kun inn de som kvalifiserer i forhold til dette.

Syklene henvises du til å parkere på innsiden av den gamle bensinstasjonen. Her blir det ofte trangt om plassen, og mange av syklene som møter er veteransykler. Bilene må parkere langs de andre bygningene på området, og det blir ofte nok så fullt.

Den gamle klassiske gule kiosken et viktig element på området. Kiosken er som hentet fra femtitallet, og passer flott inn. Her kan du kjøpe kaffe, vafler, pølser og brus.

Inne i de gamle garasjene og hallene er mange kjøretøy lagret, men i flere av husene er også mange andre ting fra 50 og sekstitallet samlet.

Her på Burud treffer du garantert noen å dele motorinteressen med. I praksis er det bare å stoppe for å beundre et kjøretøy. Flere kommer til, ofte eieren, og så er praten i gang. Mange av kjøretøyene er «Mint Condition» mens mange er også i vanlig bruksstand, og preget av tidens tann, med patina som har tilkommet etter mange tiår i jevnlig bruk. Det morsomme er også at ingen merker er ekskludert på Burud. Her finner du derfor alle merker og årganger.

Sentret er et samarbeid mellom Motorhistorisk Klubb Drammen og Øvre Eiker kommune. Alt arbeidet med muset og aktivitetene blir utført på dugnad.

Skulle det bli enda en onsdagskveld med finvær anbefaler vi turen. Hvis ikke bør du legge turen opp hit neste sesong. Dette er nemlig vel verd turen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse