Annonse
Annonse
MC-avisa

Sondre «Gekko» Haga kjørte sitt tøffeste løp hittil i karrieren

Foto: Team Sondregekkohaga

Foto: Team Sondregekkohaga

Sondre «Gekko» Haga kjørte søndag sesongens andre løp i Spansk mesterskap i dag og kom på en 8. plass. Løpet ble kjørt i Benahavis like ved Malaga.

Publisert:

Sist oppdatert: 16.05.2023 kl 12:55

Karrierens tøffeste løp
-Det er alltid et ekstremt høyt nivå i det Spanske mesterskapets TR1 klasse, men i dag toppet de alle mine tidligere opplevelser. Nivået var helt ekstremt, og jeg kom kun igjennom en av de 12 seksjonene på hver runde og jeg ble ikke sist.

Foto: Team Sondregekkohaga

Foto: Team Sondregekkohaga

Jeg ser på det som en god anledning til å pushe nivået godt utenfor konfortsonen. Men må vel innrømme at jeg nok også holdt litt igjen for å unngå skade før VM i Japan neste helg. Anklene har klart seg brukbart i dag og jeg blir heldigvis tryggere og tryggere på at de tåler det de blir utsatt for, sier Sondre «Gekko» Haga

Spansk mesterskap er en mulighet til å utvikle seg

-Dette er verdens tøffeste Nasjonale liga, uten tvil. Vinneren her har 74 prikker i dag. I GP klassen i VM ville han typisk hatt mellom 10 og 20 prikker, så det er ekstremt mye vanskeligere her.

Foto: Team Sondregekkohaga

Foto: Team Sondregekkohaga

Sondre er den eneste ikke spanske deltakeren i dag. Vi tenker at er viktig å pushe grensene og flytte komfortsonen oppover. Det er dette spanjolene gjør og de er desidert best i verden. Skal Sondre bli best i verden, så er det her det skjer. Men det er selvfølgelig ikke bare gunstig å drive å pushe grensene så mye nå midt i VM sesongen, så vi er veldig glade for at han kom fra det uten skader i dag, sier Manager og Far Martin Haga.

VM runde i Japan til helgen
- Vi skal kjøre dobbelt VM runde i Japan neste helg og dette har vært en god gjennomkjøring før det. Avreise til Japan på mandag morgen og jeg gleder meg til å kjøre i Japan igjen. De har vært en fast arrangør på Motegi Ring, men avbrutt av pandemien i 3 år. De er en av de beste arrangørene og det er alltid mye publikum der, sier Sondre «Gekko» Haga.

Annonse
Annonse