Annonse
Annonse
Annonse
MC-avisa

Nye Triumph Street Triple 765

3. november slapp Triumph nyheten om en ny Street Triple 765 for året 2023, noe de lover blir den kraftigste, mest avanserte og smidigste Street Triple noensinne. Triumph er ikke snauere enn at de lanserer sykkelen under slagordet; «Race-Powered Naked Sports Perfection», altså den perfekte eller fullkomne naken sykkel.

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

Sist oppdatert: 04.11.2022 kl 10:20

Hva er nytt?
Street Triple 765 var i utgangspunktet allerede en meget kompetent og allsidig naken-sykkel, så hvilke endringer har Triumph gjort for året 2023 som støtter opp om et slikt modig utsagn?

Triumph melder at den velkjente 765cc motoren er blitt betydelig oppgradert. Den er gjort sterkere og skal nå levere 120hk i R utgaven og hele 130hk i RS utgaven, noe som gjør den klasseledende hva hestekrefter angår. Dreiemoment er økt og både R og RS utgaven skal nå kunne levere et maks moment på 80Nm. Triumph lover videre økt gassrespons og akselerasjon, da de også har jobbet med effektkurvene og girutveksling.

2023 modellen har fått et bredere styre, samt endret geometri sett opp mot forgjengeren. Halen er løftet betydelig, samtidig som rake (gaffelvinkel) og tilhørende forsprang (trail) er kortet ned. Dette får sykkelen til å se mer aggressiv ut, men skal også gi forbedret styrerespons og handling. Kan Triumph med dette ta opp kampen med KTM 890 Duke R? Jeg er i alle fall meget spent på om noen kan utfordre mellomklassens ubestridte konge når det gjelder styrerespons.

Elektronikken er også oppdatert, med bl.a. forbedret «Cornering ABS» og traction kontroll. Når det gjelder bremser vil R utgaven bli levert med Brembo M4 kalipere i front og RS utgaven med Brembo Stylema kalipere. RS utgaven leveres med topp spesifikasjon 41mm Showa BPF dempere foran og Öhlins STX-40 demper bak. R utgaven leveres med noe enklere Showa dempere både foran og bak, et skille fra RS utgaven som vi er kjent med fra tidligere år.

Utseende er veldig likt det vi kjenner fra før, gjerne noe mer aggressivt med mindre endringer i utforming av eksos, bensintank og spoilere. Fokuset til Triumph har altså vært å holde på mye av utseende, men samtidig videreutvikle kjøreopplevelsen og ta ytelsene til neste nivå.

Triumph lover kort fortalt en bedre og hvassere Street Triple for 2023 året. En allerede fantastisk «all rounder» skal bli enda bedre. Det er bare å glede seg, for klarer Triumph å holde det de lover blir dette en meget moro pakke.

Triumph melder at oppdateringene og endringene for 2023 modellen i hovedsak er basert på erfaringer fra Moto2 og at det i tillegg til R og RS utgaven vil bli lansert en Moto2 utgave med enda heftigere ytelser. Denne vil bli produsert i begrenset opplag, 765 nummererte eksemplarer i to ulike farge kombinasjoner for å være eksakt, og vil appellere til moto2 fans eller den spesielt interesserte.

Annonse
Annonse