Annonse
Annonse
MC-avisa

NAF sin sikkerhetsstafett har startet

Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård åpnet sikkerhetsstafetten i dag!

Stig Skjøstad (t.h) som er administrerende direktør i NAF ønsker Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård velkommen til åpningen av årets Sikkerhetsstafett.
 Foto: NAF MC

Stig Skjøstad (t.h) som er administrerende direktør i NAF ønsker Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård velkommen til åpningen av årets Sikkerhetsstafett. Foto: NAF MC

NAF MC sin sikkerhetsstafett startet i kveld utenfor NAF sitt hovedkvarter i Oslo. Reiseruten går fra Oslo til Nordkapp. I morgen er det nasjonaldag, men torsdag (18.05) er NAF Senteret i Arendal møtestedet for alle interesserte motorsyklister kl. 19.00 (du trenger ikke være NAF MC-medlem for å delta på arrangementer/stafett). Deretter går reisen til Stavanger fredag, der en møtes kl. 19.00 på NAF sitt senter ved siden av Kvadrat kjøpesenter.

Publisert:

Sist oppdatert: 16.05.2023 kl 23:32

Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård åpnet i kveld årets Sikkerhetsstafett som går fra NAF til Nordkapp.
 Foto: NAF MC

Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård åpnet i kveld årets Sikkerhetsstafett som går fra NAF til Nordkapp. Foto: NAF MC

Kirsti Holden fra MC-avisa blir med på hele stafetten fra Arendal til Nordkapp. Hun kommer til å sende daglige reportasjer på nett og instagram de dagene stafetten varer til 29. mai.

Vi har tidligere skrevet om Sikkerhetsstaffen på mcavisa.no og intervjuet Jan Harry Svendsen i NAF MC om stafetten:

Hva er sikkerhetsstaffeten?

– Det er en MC-tur fra NAF-huset i Oslo helt opp til Nordkapp, med til sammen 11 stopp på veien. Ruta vi skal kjøre er på rundt 3800 km, og snittet ligger på rundt 45 mils kjøring til dagen. Vi har med oss et sikkerhetsteam bestående av NAF MC, MC-sikkerhet, WIMA og Statens vegvesen. På hvert stopp arrangerer vi en sikkerhetskveld kl. 19:00, der sikkerhetsteamet vårt holder foredrag. Selv om vi her skal ta opp seriøse temaer, vil arrangementet ha en lett tone. I tillegg til å holde sikkerhetskvelder, vil vi selvsagt også ha et stort fokus på sikkerhet når vi kjører sammen. På veien opp deler vi ut sikkerhetsfoldere til dem vi møter langs ruta.

Sikkerhetsstaffeten har som formål å være et lavterskel arrangement, og vi håper på å få til motorsykkeltreff-stemning på kveldene etter foredragene.

Hvem kan være med?
– Alle! Stafetten med sikkerhetskveldene er gratis og åpen for alle, og du trenger ikke å være NAF-medlem for å delta. Vi er allerede en god gjeng som skal kjøre hele strekningen, men det er selvfølgelig muligheter til å henge seg på bare deler av strekningen også. Alt av kost og losji må ordnes selv.

Hva er målet med stafetten?

– Vi ser jo at ulykkesstatistikken peker i feil retning, og dette ønsker vi å gjøre noe med. Vi vil derfor være med på å utruste motorsyklister til å bli tryggere, og gi dem gode verktøy for å øke egen sikkerhet når de kjører. Vi er jo en gjeng som synes at det er gøy å kjøre motorsykkel, så vi ønsker å ha et positivt fokus. Jeg tror jo at man får mer ut av MC-opplevelser når man blir en tryggere motorsyklist.

Hvis du ønsker å være med en positiv gjeng på tur langs motorsykkelvennlige veier fra sør til nord med gode naturopplevelser, bør du vurdere å være med på tidenes første «Sikkerhetsstafett»!Les hele reportasjen her:

https://www.mcavisa.no/arrangement/nyheter/mc-sikkerhet/fra-naf-til-nordkapp-en-sikkerhetsstafett/19.4535

Eller klikk inn på NAF MC sin nettside:
https://nye.naf.no/mc/sikkerhetsstafett

Annonse
Annonse