Annonse
Annonse
Annonse
MC-avisa

Bavaria Motorrad:

Moderne MC-butikk åpnet på Forus i Stavanger

Her er gjengen hos Bavaria Motorrad: Erlend K. Pedersen (selger), Martin A. Høyland (salgsleder), Danial Aas (lærling mekaniker), Espen Ekrem (mekaniker) og Glenn E. Albrigtsen (Serviceleder). Ikke til stede: Axel B. Axfjord (mekaniker) og Frode Utgård (kundemottaker).

Det er en trivelig gjeng som tar meg imot når jeg ankommer Norges nyeste MC-butikk i Stavanger. Bavaria Motorrad begynte å ansatte sine første ansatte i månedskiftet april/mai med Glenn E. Albrigtsen som serviceleder og Martin. A. Høyland som salgsleder. Butikken var oppe og gikk fra juni, men «Grand Opening» var 10.09.22 kl. 10.00.

MC-avisa
MC-avisa

Publisert:

Sist oppdatert: 20.11.2022 kl 19:36

Denne artikkelen ble først publisert i MC-avisa #9-2022.

Etter at fotografering av gjengen er over, tar vi oss en prat med salgsleder Martin A. Høyland som er utdannet som mekaniker etter at han startet å jobbe hos Motorhuset Rovik i 2009. Han var med til flyttingen til Bikerstreet i 2011, men startet i oljeindustrien i 2012.

Det var full fest lørdag 10. september da Bavaria Motorrad hadde «Grand Opening» med BMW R 18 Roadshow og grilling. Holy Riders Sydvest stilte opp med sin testbenk som var skikkelig populær. \ Her ble det testet alt fra S 1000 RR til en litt sliten Vespa 125. Det var RR-en som hadde flest hester...

Da Martin fikk nyss om at Bavaria også skulle starte med MC, var han raskt ute og søkte på stillingen som salgsleder Motorrad.

– Det som var viktig for Bavaria var at de som ble ansatt er entusiastisk og opptatt av tohjulinger. Så nå er vi en gjeng med MC-entuaster som jobber hos Bavaria Motorrad, forteller en engasjert Martin Høyland.

Her fra salgsutstillingen. De kan nå friste med en 2023 BMW R 1250 GS.

Martin har en fortid fra roadracing og kjører nå mye i Sokndal etter at den nye banen så dagens lys. Martin startet å kjøre i 2012 og fikk en «flying start» på racingkarrieren etter at han kom seg ned til Catagena i Spania på roadracing-kurs som ble ledet av GP-fører Simon Crafar, som nå blant annet er kommentator for GP-løpene. 2014–2016 var de seriøse sesongene på racingbanen. Martin kan fortelle at butikken jobber med å få arrangert førerutviklingskurs for sine kunder på Motorcenter Norway sin bane i Sokndal fra neste sesong.

Her er Martin A. Høyland fotografert på banen i Sokndal med sin 22-modell BMW S 1000 RR. (Foto: Team Baggen)

Anlegget som Bavaria Motorroad er en del av er helt «mindblowing». Det er høyt under taket og store glassfasader. Det er nå svenske Hedin Automotive, et av nordens største bilkonsert, som eier Bavaria Stavanger. Martin tar oss med på en rundtur i bygget, og helt i motsatt hjørne av bygningsmassen står Glenn E. Albrigtsen og tar imot BMW til reperasjon og service.

Bilde fra kundemottaket for MC. Glenn kunne fortelle at de ennå ventet på flere varer.

Det er store forhold og her er det flere synergi-effekter med å være hos en bilforhandler. I hallen der en tar imot både biler og sykler til service, får en lett plass til over 75 motorsykler. MC-mekanikerne hadde fått et eget hjørne i verkstedet, med flere løftebukker og spesialverktøy på plass. Det er nå to BMW Motorrad-verksteder på Forus, da Rovik MC fortsetter som serviceverksted for BMW Motorrad.

Her ser en hele bygningsmassen. BMW Motorrad er plassert i motsatt hjørne. (Foto: Bavaria)

Under hele bygningsmassen er det en parkeringskjeller der en har god plass til både motorsykler og biler. Vi anbefaler alle til å ta turen innom Norges mest moderne MC-butikk!

Annonse
Annonse